Събития

Културните събития на Пловдив може да откриете и на най-новия сайт: www.visitplovdiv.com

38,260 total views, 36 views today

MANFRED MANN’S EARTH BAND 23/09/2017

На 23.09.2017 ОТ 20:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ  Имаме удоволствието да ви съобщим една величествена новина за меломаните в България! Легендарният MANFRED MANN'S EARTH BAND ще свири за първи път у нас на 23 септември 2017 в седмото издание на музикалния форум Sounds of The Ages. МАНФРЕД МАН и неговата група ще представят най-доброто от своята дискография в един великолепен прогресив спектакъл в магическата атмосфера на Античния театър. ВНИМАНИЕ!!! Местата в театъра са разделени НА СЕКТОРИ! Разгледайте схемата и си изберете сектор. При закупуване на билет, трябва да изявите желание за избрания сектор, а ако закупувате билет онлайн - трябва да потърсите „Интерактивна схема на залата“ в страницата с цените на билетите. В противен случай системата ще избере сектор, вместо Вас.

DEVIN TOWNSEND PROJECT 22/09/2017

На 22.09.2017 ОТ 20:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ  Сензационният DEVIN TOWNSEND PROJECT ще се представи за първи път на живо у нас - на 22 септември 2017 в Античния театър в Пловдив. Епичното шоу ще се състои от две части - в първата, ДЕВИН ТАУНСЪНД и групата му ще излязат на сцената заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на ЛЕВОН МАНУКЯН, за да представят хитове, избрани от феновете в допитване, което предстои да бъде обявено в официалния сайт на музиканта, а във втората ще бъде представен легендарният албум 'Ocean Machine' по повод 20-тата годишнина от неговото излизане. Деца до 7 г. могат да посетят събитието без билет, но без право на седящо място.

20 YEARS OF PLACEBO 03/07/2017

На 22.09.2017 ОТ 20:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ  Сензационният DEVIN TOWNSEND PROJECT ще се представи за първи път на живо у нас - на 22 септември 2017 в Античния театър в Пловдив. Епичното шоу ще се състои от две части - в първата, ДЕВИН ТАУНСЪНД и групата му ще излязат на сцената заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на ЛЕВОН МАНУКЯН, за да представят хитове, избрани от феновете в допитване, което предстои да бъде обявено в официалния сайт на музиканта, а във втората ще бъде представен легендарният албум 'Ocean Machine' по повод 20-тата годишнина от неговото излизане. Деца до 7 г. могат да посетят събитието без билет, но без право на седящо място.

БОЛЬШОЙ МОСКОВСКИЙ ЦИРК - ЦИРКUS 2.0 22/05/2017

На 22.05.2017 ОТ 20:00 часа в Многофункционална спортна зала (Колодрум) БОЛЬШОЙ МОСКОВСКИЙ ЦИРК със специалното участие на заслужени народни артисти на Русия - братята Запашние   След невероятния успех на високотехнологичната програма “UFO” “Большой Московский Цирк” стремглаво се завръща с разтърсващ двучасов шоу-спектакъл “CIRCUS 2.0”, който ще бъде показан пред българска публика за първи път. Световно известният колектив на “Большой Московский Цирк” под ръководството на брилянтните братя Запашние ще представи последното поколение на цирковото искуство на ХХI в.  Гмурнете се в измерение на “паралелната реалност” - “CIRCUS 2.0”, където човешките възможности надхвърлят предела си с помощта на последните технологии. Това е новата версия на цирковото майсторство, представено от водещи артисти на руския цирк, лауреати на престижни фестивали и майстори на спорта от международна класа! Пуснете въображението си в свободен полет и усетете притежението на истинския цирк. Летвата е поставено високо - станете част от зрелища на друго ниво!   Зрителите ще бъдат омагьосани от главозамайващите номера включващи въздушни платна, , опасни акробатични каскади, еквилибър, жива въздушна рамка, “колелото на смъртта”, акробати на батут, гимнасти на въжета, групов волтиж, зашеметяваща дресура на кучета, акробатика и полет на кокили, клоунски дует и много други впечатляващи номера. Късметлиите, които ще посетят спектаклите ще станат свидетели на уникална конна атракция със специалното участие на братя Запашние! Този номер включва няколко зрелищни и опасни циркови жанъра като “салто мортале” които се изпълняват върху препускащи коне! Едни от най – добрите циркови артисти в света, собствен оркестър, светлинни и лазерни инсталации, опасни каскади с животни и много други изненади ще подарят на малки и големи незабравими спомени!

ЛЮБИМЦИТЕ НА ДЕЦАТА MАША И МЕЧОКА ОТНОВО ГОСТУВАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА 23/04/2017

След невероятния  интерес към представлението Маша и Мечока: “Кутията на щастието“ и препълнените зали, оказали се недостатъчни да поберат всички желаещи,  трупата от Русия  ще представи на малчуганите най-новия си спектакъл „Бъчва с мед“. Постановката е създадена на база уникалния детски анимационен сериал"Маша и Мечока", подходящ за всяка възраст, все по-известен не само в България, но и по целият свят. Изпълнено с изключително голяма доза хумор, забавни моменти и интересни поуки, то се класира като едно от любимите детски филмчета в наши дни. „ Бъчва с мед“ е най-новата постановка, и България е една от първите страни, където ще бъде представена. Маша е пресъздадена като палаво и любопитно момиченце, което по наивен и комичен начин изпада в забавни ситуации, заедно с добрия си верен приятел - Мечока Миша, който се старае да го научи на мъдрости и да му помогне да излезе от всяка беда.  Представлението е с продължителност един час, с големи кукли, по време на което музика, танци, специални викторини и много незабравими весели емоции ще очакват присъстващите.  Малките и големи зрители ще имат възможност отново да видят любимите си герои и разбира се: добродушният гигант обожаващ мед и е готов да го похапва, както му се услажда с чай, с каша и дори с любимите на всички деца картофки, а  любвеобилната и енергична Маша  е подготвила поредните си изненади за родната публика.  Богатата и изключително атрактивна постановка е адаптирана на български език  и представена на сцената на градовете: София 22 април - зала 1 на НДК , Пловдив –  23 април - Дом на културата “Борис Христов“, Ст. Загора - 24 април - Държавна опера, Бургас - 25 април, Държавна опера, Добрич - 26 април - Драматичен театър „Йордан Йовков“,  Русе – 27 април „Доходно здание“ и  Варна, 28 април - Фестивален и конгресен център. Билети за всички представления могат да бъдат закупени от мрежата на ИВЕНТИМ (www.eventim.bg),  както и директно на касите по места. В Пловдив, билети се продават на касата пред общината.

СЕКСИ ПРАНЕ - ПРЕМИЕРА 13/03/2017

НА 13.03.2017 от 19:00 часа в Д.К. "БОРИС ХИРТОВ" ПРЕМИЕРНАТА комедия "СЕКСИ ПРАНЕ"  ТЪРСЕТЕ БИЛЕТИ ЗА НЕВЕРОЯТНАТА КОМЕДИЯ В БИЛЕТЕН ЦЕНТЪР. Затрогваща, изключително смешна роматична комедия, която гарантирано ще Ви плени! ВЪВ ВИХЪРА НА КОМЕДИЯТА СА АЛБЕНА КОЛЕВА И ДИМИТЪР БАКАЛОВ.  Въоръжени с наръчник “Секс за начинаещи”, Алис и Хенри решават да прекарат уикенда в скъп и лъскав спа-хотел с определена мисия – да съживят техния 25 годишен брак. Времето си е казало думата – децата са пораснали, стресът и ежедневнието са превърнали бурната им любов в навик. В изблик на отчаяние, Алис взима решение посредством този уикенд да сложи край на мъките – да положат огромно усилие и да спасят брака си, или да се разведат и да поемат по различни пътища. Ще може ли Хенри да прегърне всичките диви предложения, които Алис вади от наръчника за по-вълнуващ секс? Наистина ли би искал да види жена си и майка на децата му облечена в черна кожа и камшик? Алис и Хенри споделят еротичните си фантазии и взаимни обвинения, и зрителят навлиза в предизвикващите бурен смях детайли на кризата на средната възраст. Сюжетът ни превежда от комичното към сериозното и обратно. Преоткриването на любовта и силата на съюза между Хенри и Алис е едновременно и трогателно, и много, много забавно и резонира у зрителите от всяка възраст. От премиерата си през 2003 в Канада, “Секси пране” се радва на изключителен успех в Канада, САЩ, Европа и Африка. В ролите на Алис и Хенри ще видите невероятната Албена Колева и Димитър Бакалов, който е и режисьор на спектакъла. “Секси пране” е поставена за пръв път в Канада през сезон 2003/2004 в Белфри Тиътър, Виктория, Британска Колумбия и Арт Клъб Тиътър Компани, Ванкувър, Британска Колумбия. Правата за поставяне на “Секси пране” на територията на България принадлежат на Страйп медиа ЕООД, с разрешението на Playwright and Marquis Entertainment Inc.

ВЕЛИКИТЕ ЛЮБОВНИЦИ 28/02/2017

НА 28.02.2017 от 19:00 часа в ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР KAMEРНА ЗАЛА от Владимир Котенко превод - Добринка Стефанова режисьор – Красимир Ранков сценография - Красимир Ранков костюми – Десислава Попова хореография - Светлин Димитров музика – Георги Георгиев Участват: Анелия Ташева, Стефан Попов, Тодор Генов/ Красимир Ранков, Стоян Сърданов, Марин Младенов, Мария Генчева, Русалина Чапликова Спектакълът е чиста комедия за най-скандалните и прочути любовници на света: Дон Жуан, Казанова, Маркиз дьо Сад. Тайна среща трябва да разреши вечния спор кой от тримата е най-великият изкусител. За целта трябва да се представят не само списък на прелъстените жени, но и необорими доказателства. Но дори строгите арбитри не предполагат, че резултатът може да е напълно равен. На помощ са извикани спомените, но как може да им се вярва, когато никой от тримата мъже не знае не само с кого, но и къде е спал предната нощ. Даден им е шанс за часове да прелъстят още една жена, преди да бъдат настигнати от безмилостната Инквизиция. И от една още по-безмилостна тъща.

СЕСТРИ ПАЛАВЕЕВИ 28/02/2017

НА 28.02.2017 от 19:00 часа в ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ГОЛЯМА ЗАЛА по едноименния роман на Алек Попов драматизация - Алек Попов и Деляна Манева постановка – Елена Панайотова сценография – Петър Митев костюмография – Николина Костова-Богданова музика - Асен Аврамов хореография – Татяна Соколова видеодизайн – Петко Танчев анимация - Сотир Гелев фотографи - Атанас Кънев и Георги Вачев   Участват: Боряна Братоева, Мила Люцканова, Добрин Досев, Симеон Алексиев, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов, Димитър Димитров, Красимир Василев, Троян Гогов, Димитър Банчев, Стилиян Стоянов, Петър Петров, Тихомир Кутев, Александър Секулов – Младши Сестри Палавееви са ученички от Първа Девическа гимназия. Близначките са 17-годишни, руси, стройни и атлетични. Момичета от богато буржоазно семейство, израснали „в саксия“. Презират и двамата си родители, които за тях са затънали в еснафския бит. В търсенето на смислена кауза и желанието да са част от организирана общност, Кара и Яра последователно преминават през популярни за епохата „движения и учения“ – теософи, дъновисти, толстоисти, бранници, комунисти.      Принцеси сред селяните, тe носят здрави якета, немски обувки, швейцарски часовници, ножчета, компаси, лекарства. Не съзнават еротичното си въздействие върху другите.  Основна цел на сестрите е да се превърнат в „нови хора“, след като намерят достатъчно значима кауза, която да осмисли живота им. Желанието им да изгорят мостовете след себе си и да минат „от другата страна“ поражда трагикомичен хаос, в който са въвлечени много хора и институции.

ЕВРИДИКА 27/02/2017

НА 27.02.2017 от 19:00 часа в ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР KAMEРНА ЗАЛА от Сара Рул превод Матей Тодоров сценична версия и постановка - Стайко Мурджев сценография и костюми - Марина Райчинова музика - Петър Дундаков сценична пластика и циркови номера - Бенита Примо мултимедия и интерактивна среда - Петко Танчев видео - Георги Вачев Песните изпълняват Гергана Димитрова (вокали) и Росен Балкански (китара) Плакат и програма - Радослава Боор Участват: Луиза Григорова, Петко Венелинов, Стефан Попов, Дамян Тенев, Мариана Йотова, Радина Думанян, Боряна Братоева, Тодор Дърлянов, Троян Гогов  „ЕВРИДИКА в подземния свят” поразява въображението. Зрителят пътува из сумрачните земи на страстта, прекосява реката на забравата, учи езика на необяснимата и вечна любов. Спектакълът е болезнено красива приказка за загубата, която те кара да вярваш още по-силно. За раздялата, която превръща сърцето ти в готово за нова среща. Магическото превъплъщение на Луиза Григорова в ролята на Евридика ни прави възхитени свидетели на раждането на нова звезда в българския театър, а работата на Стайко Мурджев го утвърждава като един от значимите театрални режисьори у нас.

ТУРБУЛЕНЦИИ 01/01/1970

НА 08.02. и 24.02.2017 от 19:00 часа в ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР КАМЕРНА ЗАЛА ТУРБУЛЕНЦИИ  по текстове на Камен Донев спектакъл на Стайко Мурджев сценография и костюми - Стайко Мурджев музика - Петър Дундаков хореография и пластика - Мариана Йотова асистент режисьор - Васил Дуев фотограф - Георги Вачев плакат - Радослава Боор Участват: Боян Арсов, Елена Атанасова, Елена Кабасакалова, Мариана Йотова, Мила Люцканова, Сотир Мелев, Стилиян Стоянов, Тони Карабашев Според Питър Брук за да съществува театър, са нужни само двама души и празно пространство, единият да наблюдава как другият преминава през празното пространство. Този спектакъл и работата ми по него са посветени именно на тези двама души – актьора и зрителя, в празното пространство, нищо повече, нищо по-малко.  Обичам човека, интересен ми е, често ме плаши, но още по-често ме омагьосва със своята творческа природа и нагон за игра. Играем от малки, играем на лечители, любовници, родители, деца, артисти, а после, когато пораснем, пак продължаваме да играем, разменяме си ролите или ги дублираме, но не спираме играта. Понякога сме се опиянили от играта дотолкова, че отдавна сме забравили за нея и подменяме сънуваното с истинно и обратно. Играещият човек и неговата гранична природа, неговото драматично живеене, неговото поетично общуване, неговото умение да влиза и излиза от топло в студено без преход и предупреждение, неговото твърдо решение, че предпочита играта пред статичния реализъм на обективния живот, са моето вдъхновение за този спектакъл. Това е спектакъл по текстове, написани от актьор за актьори, чиста актьорска енергия, водовъртеж от стил, маски, детска искреност и полет. Тук режисьорът е само акушер - помагаща ръка на раждащия се творчески живот в празното пространство на черната кутия.