Събития

Културните събития на Пловдив може да откриете и на най-новия сайт: www.visitplovdiv.com

120,057 total views, 61 views today

HILLS OF ROCK 2019 19/07/2019 - 21/07/2019

Фестивал "HILLS OF ROCK 2019" от 19.07.2019 до 21.07.2019 в на Гребна база Пловдив. През 2018 г., в рамките на 3 дни, на 3 сцени и с участие на повече 50 групи и артисти, Hills of Rock се превърна в музикалното събитие на годината! Над 50 000 души изпълниха фестивалната зона на Гребния канал в Пловдив и изживяха неповторими емоции! От 30 юли (понеделник) 2018 г. ще бъдат пуснати в предварителна продажба ограничено количество специални промоционални билети за целия фестивал през 2019 година на цена от 80 лева! След официалното потвърждение на датите за 2019 година и обявяване на поне един хедлайнер, всеки закупил промоционален билет от 80 лв, има възможност да върне билета в рамките на 10 дни, ако не може да присъства на тези дати.

"Руски театър и балет", програма: Лешникотрошачката с мултимедиен 3D декор 11/04/2019

Руски театър и балет - Пловдив Многофункционална спортна зала (колодрум) чт, 11. апр 2019 от 20:00    “РУСКИ МУЛТИМЕДИЕН ТЕАТЪР И БАЛЕТ” ВАРНА                        09.04.2019     ДВОРЕЦ НА КУЛТУРАТА И СПОРТА БУРГАС                      10.04.2019     ОПЕРА БУРГАС ПЛОВДИВ                11.04.2019     СПОРТЕН КОМПЛЕКС “КОЛОДРУМ”     “Руският мултимедиен театър и балет” синтезира танцова програма на класическия руски балет с интегрирани мултимедийни декори, позволявайки на зрителя да се гмурне изцяло в приказното измерение на увлекателни истории. В основата на спектакъла лежи каноничната класическа хореография и концептуално мултимедийно съдържание, което замества статичния декор. Решението за замяна на привичните декорации с мултимедийни 3D екрани позовлява отварянето на дополнително  сценично пространство за развитие на драматургичните сюжетни линии.  По този начин персонажите могат да се появяват първо на проекционните екрани, трансформирайки се в изпълнители на реално сценично пространство. “Лешникотрошачката” е емблематична приказна постановка в две действия по музика на П.И. Чайковски. История за чудесните приключения, които се случват на Клара и дървената играчка – лешникотрошачка, когато стрелките на часовника се срещнат в полунощ. Главната цел при създаването на трупата бе съхраняването на безценното културно наследство на Русия – класическата балетна школа, както и привличането на по-младия зрител с помощта на съвременни технологии. Балетът няма аналог в света – това е единствената трупа използваща мултимедиен 3D декор в класически спектакли. “Руският мултимедиен театър и балет” е сплав между класическата балетна постановка и удивителните възможности на съвременни мултимедийни технологии. Кастингът за артистите на балета е тежък – в него попадат само танцьори с опит на работа във водещи балетни театри на Москва и Санкт Петербург. Репетициите се провеждат не само от опитни балет майстори на Русия, но и чуждестранни специалисти. Според рейтинга на компанията Panasonic шоуто е влязло в топ 100 най-добри мултимедийни проекти на Русия за 2016 г.  “Руски мултимедиен театър и балет” ще подари незабравими спомени за цялото семейство с постановката “Лешникотрошачката”!

БОЛЬШОЙ МОСКОВСКИЙ ЦИРК програма: OFU 24/03/2019

БОЛЬШОЙ МОСКОВСКИЙ ЦИРК - Нова програма ОФУ Многофункционална спортна зала (колодрум) нд, 24. мар 2019 от 20:00   Двучасовите представления в България  са :  22 март Русе              Арена “Русе” 24 март Пловдив     „Колодрум” 26 март София          Арена “Армеец” След невероятния успех на високотехнологичните програми “Circus 2.0” и “UFO”, “Большой Московский Цирк” стремглаво се завръща с разтърсващ двучасов шоу-спектакъл “OFU”, който ще бъде показан пред българска публика за първи път. Зрителите, които успяха да се сдобият с билет за невероятното шоу “UFO”, преди две години, още говорят за увлекателната история на човека похитен от извънземни. Програмата “OFU” обръща сюжета наопаки и разказва за извънземно случайно попаднало на планетата Земя. Неочаквани обрати,  опасни приключения, каскади с коне и кучета, “агенти в черно” и едно изгубено извънземно. Шоу спектакълът “OFU” ще ви остави трайна следа в съзнанието ви с невиждани циркови номера, каскади с животни, впечатляващи видео и лазерни ефекти, , пищни костюми, авторска музика и много други изненади! Мащабната продукция превишава 100 души  - акробати , еквилибристи, фокусници,  жонгльори, клоуни и дресьори на животни. На арената на цирка ще излязат едни от най – добрите циркови артисти в света -  водещи имена на руския цирк, лауреати на престижни фестивали и майстори на спорта от международна класа. Основатели на "Болшой Московский Цирк" са  Братята Асколд и Едгар, от циркова династия Запашни  -  абсолютни лидери по продажба на билети в Русия и в света. На година броят на зрителите им превишава 700 000 души. Освен, че са в ТОП 100 на руския Форбс , двамата са режисьори на  спектаклите  на "Болшой Московский Цирк" . Фен базата на “Большой Московский Цирк” е огромна - от световни рок легенди като Мерилин Менсън, до политическата фигура номер 1 в Русия - Владимир Путин. Кралското семейство на Монако не пропуска спектакълите на трупата когато са във Франция! „Большой Московский Цирк” няма еквивалент в света и предлага неповторимо зрелище за малки и големи!  Деца до 7 годишна въздраст се допускат без билет и право на отделно място.  Учтиво молим, родителите/ придружителите, да носят копие на акта за раждане на детето.

КОЛЕДА В КАПАНА 21/12/2018 - 26/12/2018

„КОЛЕДА В КАПАНА" е първото концептуално събитие за град Пловдив, което цели да преобрази квартал Капана в единственото по рода си Коледно градче у нас. Традиционно ще се проведе в кв. "Капана" от 21-ви до 26-ти декември. Очаквайте повече информация през месец декември!

ГОРАН БРЕГОВИЧ С КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ В ПЛОВДИВ 18/12/2018

вторник, 18. дек 2018, 19:00 Комплекс С.И.Л.А. ПОРАДИ ОГРОМНИЯ ИНТЕРЕС КЪМ КОНЦЕРТА НА ГОРАН БРЕГОВИЧ В ПЛОВДИВ ОБЯВЯВАТ ВТОРА ДАТА Поради големия интерес към BEST OF концерта на Горан Брегович и неговия легендарен „Оркестър за сватби и погребения“ в Пловдив, организаторите на събитието обявиха още едно извънредно шоу. Датата на втория лайв с неостаряващия гений на балканската музика е 26 септември, а мястото – отново е Античен театър Пловдив. Билетите за събитието са вече в продажба и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim на цени от 40 до 60 лева. Отменен за:  вторник, 18. дек 2018, 19:00 Комплекс С.И.Л.А. Така рок звездата на бивша Югославия ще успее да зарадва многобройните си почитатели в града под тепетата с два концерта на две дати. Брегович ще излезе на сцената под отрито небе на 26 и 28 септември освен с най-добрите балкански музиканти от „Оркестър за сватби и погребения“, така и с българските певици с неповторими гласове Людмила и Даниела Радкови.  Специално за публиката в Пловдив гениалният музикант ще изпълни най-големите си и емблематични хитове от началото на кариерата си до днес като: „Аризонска мечта“, „Месечина“, „Калашников“, „Буба Мара“ и много други.  BEST OF концертите на Горан Брегович и „Оркестъра за сватби и погребения“ са на 26 и 28 септември 2018 г. от 20:00 часа в Античен театър Пловдив. Билетите и за двете събития са на цени от 40 до 60 лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim в цялата страна, както и online на eventim.bg. 

Държавен балет на лед на Санкт Петербург 11/12/2018

Държавен балет на лед на Санкт Петербург - Лебедово езеро - Пловдив Градски Дом на Културата "Борис Христов" вт, 11. дек 2018 от 20:00   Едно от най-любимите класически произведения на всички времена „Лебедово езеро“ отново стъпва на родна земя в най-атрактивната си форма – с хореография върху лед, в изпълнение на познатата и любима на почитателите на класическото изкуство световноизвестна руска формация.  С оригинална музика на Чайковски, спектакълът ще преобрази сцената в заледено езеро, което за пореден път ще потопи българските зрители в приказния свят на грациозните лебеди в изпълнение на руските олимпийски шампиони по фигурно пързаляне. Всяка поява на руския „Балет на лед“ у нас е обречена на абсолютен успех – всички представления на трупата у нас по правило разпродават всички места в залата седмици преди обявената дата. Такава е съдбата на представените у нас „Лешникотрошачката“, „Ромео и Жулиета“ и „Спящата красавица“ при всичките им гостувания до момента. Смело може да се каже, че „Лебедово езеро“ не се нуждае от представяне – след премиерата си през далечната 1877 година в московският "Большой Театър", произведението гастролира из най-престижните театри по цялото земно кълбо, в редица интерпретации, за деца и възрастни. Фактът, че ще го изиграят невероятните фигуристи от балет „Санкт Петербург“ пък дава отговор защо да очакваме един още по-ярък и запомнящ се прочит – сложни акробатични фигури, пищна сценография и автентични костюми спират дъха на притихналия от удивление зрител. Сред виртуозните ледени балетисти се отличават европейските и олимпийски шампиони Людмила Белоусова и Олег Протопопов, заедно с още 20 от най-популярните състезатели на Русия, известни още като „Руските господари на спорта“, заради многобройните им победи в най-престижните световни състезания. През 2017 г. създаденият от уважавания хореограф Константин Боярски Държавен балет на лед „Санкт Петербург“ отбеляза своя 50-годишен юбилей със серия от представления в Китай, Франция, Чехия, Италия, Хърватска, Сърбия, България, Близкия Изток и Южна Америка.

"Пепеляшка" - Опера 08/12/2018

Опера "ПЕПЕЛЯШКА / CINDERELLA" от 17:00 часа, събота, 8. дек 2018 в Градски Дом на Културата "Борис Христов" ул. "Гладстон" 15, Пловдив, България. Балет и Оркестър на Опера Пловдив.

НАЦИОНАЛЕН БАЛЕТ НА ГРУЗИЯ "СУХИШВИЛИ" 07/12/2018

НАЦИОНАЛЕН БАЛЕТ НА ГРУЗИЯ "СУХИШВИЛИ" - Пловдив Многофункционална спортна зала (колодрум)  пт, 07. дек 2018 от 20:00 часа НАЦИОНАЛНИЯТ БАЛЕТ НА ГРУЗИЯ “СУХИШВИЛИ” национално турне 2018 Любимците на Сталин, Чърчил и Пеле идват в България за грандиозно национално турне ! 06.12.2018 – София "НДК" зала 1 07.12.2018 – Пловдив “Колодрум” 09.12.2018 – Стара Загора "Държавна Опера" 10.12.2018 – Варна “ДКС” Световната сензация - Национален Балет на Грузия „Сухишвили” , със специалното участие на Грузинския Оркестър идва с двучасова програма, която ще представи най – зрелищните и емблематични танци, създадени за последните 72 години от поколения “Сухишвили”. Балетът ще посети България в състав от 70 танцьори и собствен оркестър. На сцената ще бъдат сменени 600 автентични грузински костюми, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Зрителите ще бъдат изумени от невероятните акробатични танци със саби и ножове, изработени от стари грузински майстори – запазената марка на “Летящите грузинци”, танцувалната техника на мъжете, които танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли и плавните, пързалящи движения при жените. Национален Балет на Грузия „ Сухишвили" за 72 години изнася над 10 000 концерти на 5– те континента, в 90 държави, а публиката, посетила концертите им, надхвърля внушителните 50 милиона души. Най - добрият  ансамбъл в света /според Вашингтон пост /, поставя рекорд в „ Ла скала „ , който остава прецедент в историята на залата - публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти.  Сред най-големите почитатели на „ Сухишвили „ са -  Йосиф Сталин, Уинстън Чърчил, Елвис Пресли, Ив Монтан, Михаил Баришников, Шарън Стоун, Пеле и др.

КОЛЕДНИ И НОВОГОДИШНИ ПРАЗНИЦИ 01/12/2018 - 31/12/2018

Коледни и новогодишни празници ще се проведе на различни локации: пл. "Ст. Стамболов"; Дом на културата "Борис Христов"; открити пространства. Очаквайте информация през декември!

"Момчето от последния чин" от Хуан Майорга - Театър 01/01/1970

"Момчето от последния чин" от Хуан Майорга на 26 октомври и 16 и 30 ноември от 19:00 часа в камерната зала на Драматичен театър Пловдив ул. “Княз Александър I” 38, Пловдив. УЧАСТВАТ : Стефан Вълдобрев , Боряна Братоева , Димитър Николов , Димитър Банчев , Симеон Алексиев , Красимира Кузманова. ПОСТАНОВЪЧЕН ЕКИП превод : Нева Мичева режисьор : Крис Шарков сценография и костюми : Ралица Тонева музика : Асен Аврамов видео дизайн : Петко Танчев фотограф : Георги Вачев дизайн плакат : Явор Димитров трейлър : Георги Вачев и Явор Димитров Херман е учител по литература, който започва да носи вкъщи и да чете на съпругата си домашните на своя талантлив ученик Клаудио. Проблемът е, че всяко от съчиненията е всъщност “документално”. Клаудио е обсебен от нормалния живот на семейството на съученика си Рафаел Артола и под предлог, че ще си помагат взаимно в ученето, прониква в дома му, откъдето пише все по-обезпокоителни “хроники”. Докато манипулаторът Клаудио от гост постепенно се превръща във фактор за семейство Артола, а Херман се изживява като откривател на таланти, останалите герои в тази история преминават през необратими душевни трансформации.