Събития

Културните събития на Пловдив може да откриете и на най-новия сайт: www.visitplovdiv.com

27,044 total views, 100 views today

КОНЦЕРТ НА The Dire Straits Experience 03/12/2016

От 03.12.2016г.ОТ 20:00ч. в ЗАЛА КОЛУДРУМА   Loud Concerts и Булстрад Арена Мениджмънт С УДОВОЛСТВИЕ ПРЕДСТАВЯТ THE DIRE STRAITS EXPERIENCE  ПЛОВДИВ ЩЕ СЕ НАСЛАДИ НА МУЗИКАТА НА ЛЕГЕНДАРНАТА БАНДА     Българските меломани ще имат щастието да чуят вечните хитове на Dire Straits на 3 декември, в зала Колодрум в Пловдив. Това е възможно благодарение на дългогодишния член на легендарната банда Chris White, съвместно с няколко музиканти от световна величина. Те ще пресъздадат непреходния дух на богатото творчество на групата във впечатляващият концерт на The Dire Straits Experience. Билетите у нас влизат в продажба от петък, 22 април, в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите в цялата страна - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, Техномаркет, Технополис. Ценовите категории за Пловдив – зала Колодрум са от 30 лв. до 50 лв., в зависимост от местоположенията в залите. В Пловдив билети ще се предлагат и на касата пред общината. Над 35 години изминаха от времето, когато прозвучаха началните нотки на Sultans Of Swing... Непосредствено след това, светът се запозна с невероятно въздействащите песни и се гмурна в музикалната вселена на Dire Straits.                               Бандата се раздели преди повече от 20 години, но ни завеща каталог с някои от най-великите композиции и музикални изпълнения в рок историята. Славата им продължава да расте: продажбите от над 120 милиона албума  нараства непрестанно, докато младите фенове тепърва откриват музиката и се присъединяват към впечатляващия брой последователи на бандата. Сега феновете на Dire Straits в Пловдив ще имат уникалната възможност да чуят на живо неподвластните на времето и болезнено красиви песни на бандата. Едно незаменимо изживяване за многобройните български фенове, докоснали се до музиката на една от най-великите групи за всички времена!

Концерт на Dire Straits Experience 03/12/2016

КОНЦЕРТ НА THE DIRE STRAITS EXPERIENCE НА 3 ДЕКЕМВРИ 2016 ГОДИНА ОТ 20:00 ЧАСА В ЗАЛА КОЛОДРУМА Българските меломани ще имат щастието да чуят вечните хитове на Dire Straits на 3 декември, в зала Колодрум. Това е възможно благодарение на дългогодишния член на легендарната банда Chris White, съвместно с няколко музиканти от световна величина. Те ще пресъздадат непреходния дух на богатото творчество на групата във впечатляващият концерт на The Dire Straits Experience. Билети може да откриете в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите в цялата страна - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, Техномаркет, Технополис. Ценовите категории за концерта в Пловдив – зала Колодрум са от 30 лв. до 50 лв., в зависимост от местоположенията в залата. В Пловдив билети ще се предлагат и на касата пред общината. The Dire Straits Experience е суперуспешен проект, който се разпродава за дни по целия свят, а през март тази година гостува за пръв път у нас с дата в Русе. Преди концертите в София иПловдив през декември, Chris White и компания имат мини турнета във Великобритания и Холандия. Над 35 години изминаха от времето, когато прозвучаха началните нотки на Sultans Of Swing... Непосредствено след това, светът се запозна с невероятно въздействащите песни и се гмурна в музикалната вселена на Dire Straits. 

СЕСТРИ ПАЛАВЕЕВИ 01/12/2016

На 01,12,2016 ОТ 19:00 часа в Драматичен театър Пловдив - Голяма зала по едноименния роман на Алек Попов драматизация - Алек Попов и Деляна Манева  постановка – Елена Панайотова сценография – Петър Митев костюмография – Николина Костова-Богданова музика - Асен Аврамов хореография – Татяна Соколова видеодизайн – Петко Танчев анимация - Сотир Гелев фотографи - Атанас Кънев и Георги Вачев   Участват: Боряна Братоева, Мила Люцканова, Добрин Досев, Симеон Алексиев, Венелин Методиев, Елена Кабасакалова, Алексей Кожухаров, Ивайло Христов, Димитър Димитров, Красимир Василев, Троян Гогов, Димитър Банчев, Стилиян Стоянов, Петър Петров, Тихомир Кутев, Александър Секулов – Младши

"ПИЛЕТО" ТЕАТРАЛНА ПОСТАНОВКА 30/11/2016

На 30,11,2016 ОТ 19:00 часа в Драматичен театър Пловдив - Камерна зала ПИЛЕТО от Наоми Уолъс   Сценичен вариант и режисура – Васил Дуев Сценография – Мира Петрова Музика – Петя Диманова Хореография – Стефания Георгиева   С участието на: Александър Хаджиангелов, Никола Стоянов, Ярослава Павлова, Светослав Добрев, Петко Венелинов, Стилиян Желязков „Наоми Уолъс е aмерикански драматург, поставян във Великобритания, Европа, Близкия Изток и САЩ. Нейната адаптация на „Пилето” за пръв път е играна в Лондон през март 1997 г. „Пилето” е пиеса за приятелството и семейството, за любовта и войната, за лудостта и красотата и най-вече за стремежа на един човек да полети като птица. Историята разказва за двама приятели, които са израснали заедно и за травмите, които получат през войната. След бойното поле Пилето попада във Военна психиатрична клиника, вярвайки че е птица. Най-добрият му приятел Ал се опитва да му помогне да се излекува, но и той самият страда психически. Историята прескача от техните ученически години до настоящето. „....нашите герои предпочитат съня, бленуването, мечтаенето пред обективния поглед върху сивия свят. И не просто я предпочитат, а избират мечтата като победен ход срещу Света, пълен с алчност, войни, завист и неразбирателство. Да, такива хора като  мечтателите не оцеляват на тази планета. Пилето, Ал и цялата банда герои на времето си не са в съгласие с тази планета. Уортън, чиято е първоначалната идея за този полубиографичен, изповедален сюжет, е от така наречените „битниците”. Те казват : „Спрете Земята! Искам да сляза.” И в нашата версия героите не искат да оцеляват в този контекст, в този усложнен свят и затова му обръщат гръб и отлитат от него... Избират живота в полет, въпреки риска да се разпаднат на атоми в стратосферата, защото знаят, че ще са летели. Ще са имали своя „миг сякаш вечен”. ”

ТОСКОГРАФИЯ 29/11/2016

На 29,11,2016 ОТ 19:00 часа в Драматичен театър Пловдив - Камерна зала ПЕТЪР ТОСКОВ в ТОСКОГРАФИЯ от Алексей Кожухаров постановка и видеодизайн- Алексей Кожухаров  музика - Петър Тосков сценография и костюмография - Петър Митев, Наталия Кожухарова с участието на Алексей Кожухаров   Какво е ТОСКОГРАФИЯ?… Разказаната с фина самоирония, малко носталгия и много екшън артистично-музикално-еротична БИОГРАФИЯ на Петър Тосков, мощно допълнена с песни от неговата рок-фънк-поп ДИСКОГРАФИЯ! На помощ в този разказ се появява и някоя друга черно-бяла ФОТОГРАФИЯ, за да придаде още по-изискан привкус на стилната СЦЕНОГРАФИЯ! Липсва само ХОРЕОГРАФИЯ, изпълнена от знойни девойки в пестеливо облекло. Но какво от това, след като на сцената е ПЕТЪР ТОСКОВ!   Всъщност ТОСКОГРАФИЯ е много музика и смях, издържан в най-добрите образци на стендъп комедията!

ЧИСТА КЪЩА 01/01/1970

На 10,11, и 28,11,2016 ОТ 19:00 часа в Драматичен театър Пловдив - Камерна Зала от Сара Рул   превод - Матей Тодоров  режисьор - Иван Урумов сценография - Петър Начев костюми - Мария Диманова плакат - Георги Вачев   графичен дизайн - Явор Димитров   Участват: Ивана Папазова, Елена Атанасова, Радина Думанян, Троян  Гогов Със специалното участие на Йоана Буковска

Държавен балет на лед на Санкт Петербург - "Лебедово Езеро" 27/11/2016

НА 27.11.2016г. от 16:00 И 19:00 в ДОМ НА КУЛТУРАТА "БОРИС ХРИСТОВ" Класиката "Лебедово Езеро" - Национално турне. Държавният "Балет върху Лед" на Санкт Петербург ще открие новият си сезон с национално турне у нас.  "Господарите на Леда" идват у нас за първи път с "ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО". След премиерата си през далечната 1877 година в московският "Балшой Театър", "Лебедово Езеро" става едно от най-известните произведения в света. А ние за първи път ще имаме възможността да го видим изпълнено върху лед. Почти 140 години по-къно, класиката "Лебедово Езеро" в изпълнение на  Държавнен "Балет върху Лед" на Санкт Петербург.  Отново ще замразим 6 от най-големите сцени в страната, отново заради Чайковски и отново ще се насладим на изключителното майсторство и грация на виртуозите от Санкт Петербург.

ВЪЗВИШЕНИЕ 25/11/2016

На 25,11,2016 ОТ 19:00 часа в Драматичен театър Пловдив - Голяма зала по романа "Възвишение" на Милен Русков Драматизация – Александър Секулов и Иван Добчев Постановка - Иван Добчев Сценография – Ивайло Николов Костюми - Ива Гикова Музика – Асен Аврамов                                               Оръжие и специални ефекти - Манол Ружинов Фотограф - Георги Вачев, www.georgivachev.com Плакат - Георги Вачев и Явор Димитров Участват: Бойко Кръстанов, Красимир Василев, Асен Блатечки, Ивайло Христов, Петър Тосков, Венелин Методиев, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Троян Гогов, Симеон Алексиев, Красимир Доков/ Тодор Генов, Русалина Чапликова, Елена Кабасакалова, Лазарина Коткова, Светлана Мановска, Радина Думанян, Екатерина Георгиева   Историята проследява съдбата на Гичо и Асенчо- малко бунтовници,  малко разбойници- в авантюрите им с четата на Димитър Общи преди и след обира на хазната в Арабаконак.  Тези нашенски "револуционери" и за джоба си ще се погрижат,  но и народа ще освобождават и "возвисяват". Който не иска с добро- с бой!  Авантюрите,  в които актьорите  Асен Блатечки, Бойко Кръстанов и Красимир Василев попадат, пътувайки  към свободата, ще ви разсмеят до сълзи. Надеждите им ще ви разплачат!  И накрая ще ви "Возвисят"! За тази "Револуция" няма да прочетете в учебниците.  Героите на Възраждането са без грим и фалшив патриотизъм, а  стилизираният възрожденски език връща спомена за благия говор на нашите баби и дядовци.

АКУСТИЧЕН КОНЦЕРТ НА ГРУПА ОСТАВА 24/11/2016

На 24,11,2016 ОТ 19:00 часа в Драматичен театър Пловдив - ZООМ зона АКУСТИЧЕН КОНЦЕРТ НА ГРУПА ОСТАВА Промоция на албума „Best of Ostava”

ТУРБУЛЕНЦИИ 01/01/1970

На 15,11, и 24,11,2016 ОТ 19:00 часа в Драматичен театър Пловдив - Камерна Зала ТУРБУЛЕНЦИИ    по текстове на Камен Донев   спектакъл на Стайко Мурджев сценография и костюми - Стайко Мурджев музика - Петър Дундаков хореография и пластика - Мариана Йотова асистент режисьор - Васил Дуев фотограф - Георги Вачев плакат - Радослава Боор   Участват: Боян Арсов, Елена Атанасова, Елена Кабасакалова, Мариана Йотова, Мила Люцканова, Сотир Мелев, Стилиян Стоянов, Тони Карабашев Според Питър Брук за да съществува театър, са нужни само двама души и празно пространство, единият да наблюдава как другият преминава през празното пространство. Този спектакъл и работата ми по него са посветени именно на тези двама души – актьора и зрителя, в празното пространство, нищо повече, нищо по-малко.  Обичам човека, интересен ми е, често ме плаши, но още по-често ме омагьосва със своята творческа природа и нагон за игра. Играем от малки, играем на лечители, любовници, родители, деца, артисти, а после, когато пораснем, пак продължаваме да играем, разменяме си ролите или ги дублираме, но не спираме играта. Понякога сме се опиянили от играта дотолкова, че отдавна сме забравили за нея и подменяме сънуваното с истинно и обратно. Играещият човек и неговата гранична природа, неговото драматично живеене, неговото поетично общуване, неговото умение да влиза и излиза от топло в студено без преход и предупреждение, неговото твърдо решение, че предпочита играта пред статичния реализъм на обективния живот, са моето вдъхновение за този спектакъл. Това е спектакъл по текстове, написани от актьор за актьори, чиста актьорска енергия, водовъртеж от стил, маски, детска искреност и полет. Тук режисьорът е само акушер - помагаща ръка на раждащия се творчески живот в празното пространство на черната кутия.