Събития

Културните събития на Пловдив може да откриете и на най-новия сайт: www.visitplovdiv.com

42,930 total views, 26 views today

КОНЦЕРТ НА Marillion 24/09/2017

НА 24.09.2017  в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ Рок великани идват в Пловдив за вълнуващ концерт на Античния Marillion ще свирят в Античния театър в Пловдив на 24 септември. Легендарната британска формация ще излезе на вековната сцена в третата вечер на световния форум Sounds Of The Ages 2017, който се организира за седма поредна година от радио "Тангра Мега Рок". Новата година обещава да бъде най-успешната в историята на легендарната британска група, след като всички билети за концерта в Royal Albert Hall на 13 октомври свършиха за по-малко от 20 минути при пускането им в продажба. В момента, интересът към Marillion на Острова е по-голям от всякога. Излезлият през септември 18-и студиен албум Fuck Everyone And Run (F E A R) дебютира директно на No.4 в официалната класация на Великобритания - най-доброто й постижение след ‘Clutching At Straws' три десетилетия преди това. Ето и трите вечери на Sounds Of The Ages 2017: 22 септември Devin Townsend Project с оркестър 23 септември Manfred Mann's Earth Band 24 септември Marillion 

MANFRED MANN’S EARTH BAND 23/09/2017

На 23.09.2017 ОТ 20:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ  Имаме удоволствието да ви съобщим една величествена новина за меломаните в България! Легендарният MANFRED MANN'S EARTH BAND ще свири за първи път у нас на 23 септември 2017 в седмото издание на музикалния форум Sounds of The Ages. МАНФРЕД МАН и неговата група ще представят най-доброто от своята дискография в един великолепен прогресив спектакъл в магическата атмосфера на Античния театър. ВНИМАНИЕ!!! Местата в театъра са разделени НА СЕКТОРИ! Разгледайте схемата и си изберете сектор. При закупуване на билет, трябва да изявите желание за избрания сектор, а ако закупувате билет онлайн - трябва да потърсите „Интерактивна схема на залата“ в страницата с цените на билетите. В противен случай системата ще избере сектор, вместо Вас.

DEVIN TOWNSEND PROJECT 22/09/2017

На 22.09.2017 ОТ 20:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ  Сензационният DEVIN TOWNSEND PROJECT ще се представи за първи път на живо у нас - на 22 септември 2017 в Античния театър в Пловдив. Епичното шоу ще се състои от две части - в първата, ДЕВИН ТАУНСЪНД и групата му ще излязат на сцената заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на ЛЕВОН МАНУКЯН, за да представят хитове, избрани от феновете в допитване, което предстои да бъде обявено в официалния сайт на музиканта, а във втората ще бъде представен легендарният албум 'Ocean Machine' по повод 20-тата годишнина от неговото излизане. Деца до 7 г. могат да посетят събитието без билет, но без право на седящо място.

Sounds Of The Ages 2017 22/09/2017 - 24/09/2017

ОТ 22.09. до 24.09.2017 ОТ 20:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ Sounds Of The Ages 2017: 22 септември Devin Townsend Project с оркестър 23 септември Manfred Mann's Earth Band 24 септември Marillion 

20 YEARS OF PLACEBO 03/07/2017

На 22.09.2017 ОТ 20:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ  Сензационният DEVIN TOWNSEND PROJECT ще се представи за първи път на живо у нас - на 22 септември 2017 в Античния театър в Пловдив. Епичното шоу ще се състои от две части - в първата, ДЕВИН ТАУНСЪНД и групата му ще излязат на сцената заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на ЛЕВОН МАНУКЯН, за да представят хитове, избрани от феновете в допитване, което предстои да бъде обявено в официалния сайт на музиканта, а във втората ще бъде представен легендарният албум 'Ocean Machine' по повод 20-тата годишнина от неговото излизане. Деца до 7 г. могат да посетят събитието без билет, но без право на седящо място.

"За сватбите" с КАМЕН ДОНЕВ 27/06/2017 - 28/06/2017

На 27.06. и 28.06.2017 ОТ 21:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ Представлението на Камен Донев пак ще срещне зрителите с любимия му герой - забавния учител, инеговите помощници - сърбите Бобан и Марко Маркович и техния оркестър. Спектакълът в ключва 35 отбрани български музиканти, 20 танцьори и певици. Заедн с всички тях в продължение на 2 часа и половина Камен Донев в типичния си  „учителски” стил разказва, пресъздава и коментира сватбените традиции на Балканите. Самият той не само участва в изпълненията на различните песни, но и танцува наравно с танцьорите. „Музиката е основна, не е моноспектакъл, а нещо средно между музика, танци, мои истории, танци, всичко това в една голяма гозба“, обяснява идеята си актьорът. Той потърсил Бобан Маркович, след като харесал едно негово парче. Помолил свой приятел от Македония да ги запознае. „Срещата мина изключително топло и приятелски, все едно се познавахме цял живот“, разказва Донев. След това го поканил заедно с оркестъра си да свирят и да направят музиката за негово представление. Актьорът признава, че не е бил на много сватби: „Но съм виждал достатъчно. Балканските сватби са така… като че ли идва краят на света“.

БОЛЬШОЙ МОСКОВСКИЙ ЦИРК - ЦИРКUS 2.0 22/05/2017

На 22.05.2017 ОТ 20:00 часа в Многофункционална спортна зала (Колодрум) БОЛЬШОЙ МОСКОВСКИЙ ЦИРК със специалното участие на заслужени народни артисти на Русия - братята Запашние   След невероятния успех на високотехнологичната програма “UFO” “Большой Московский Цирк” стремглаво се завръща с разтърсващ двучасов шоу-спектакъл “CIRCUS 2.0”, който ще бъде показан пред българска публика за първи път. Световно известният колектив на “Большой Московский Цирк” под ръководството на брилянтните братя Запашние ще представи последното поколение на цирковото искуство на ХХI в.  Гмурнете се в измерение на “паралелната реалност” - “CIRCUS 2.0”, където човешките възможности надхвърлят предела си с помощта на последните технологии. Това е новата версия на цирковото майсторство, представено от водещи артисти на руския цирк, лауреати на престижни фестивали и майстори на спорта от международна класа! Пуснете въображението си в свободен полет и усетете притежението на истинския цирк. Летвата е поставено високо - станете част от зрелища на друго ниво!   Зрителите ще бъдат омагьосани от главозамайващите номера включващи въздушни платна, , опасни акробатични каскади, еквилибър, жива въздушна рамка, “колелото на смъртта”, акробати на батут, гимнасти на въжета, групов волтиж, зашеметяваща дресура на кучета, акробатика и полет на кокили, клоунски дует и много други впечатляващи номера. Късметлиите, които ще посетят спектаклите ще станат свидетели на уникална конна атракция със специалното участие на братя Запашние! Този номер включва няколко зрелищни и опасни циркови жанъра като “салто мортале” които се изпълняват върху препускащи коне! Едни от най – добрите циркови артисти в света, собствен оркестър, светлинни и лазерни инсталации, опасни каскади с животни и много други изненади ще подарят на малки и големи незабравими спомени!

ЛЮБИМЦИТЕ НА ДЕЦАТА MАША И МЕЧОКА ОТНОВО ГОСТУВАТ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА 23/04/2017

След невероятния  интерес към представлението Маша и Мечока: “Кутията на щастието“ и препълнените зали, оказали се недостатъчни да поберат всички желаещи,  трупата от Русия  ще представи на малчуганите най-новия си спектакъл „Бъчва с мед“. Постановката е създадена на база уникалния детски анимационен сериал"Маша и Мечока", подходящ за всяка възраст, все по-известен не само в България, но и по целият свят. Изпълнено с изключително голяма доза хумор, забавни моменти и интересни поуки, то се класира като едно от любимите детски филмчета в наши дни. „ Бъчва с мед“ е най-новата постановка, и България е една от първите страни, където ще бъде представена. Маша е пресъздадена като палаво и любопитно момиченце, което по наивен и комичен начин изпада в забавни ситуации, заедно с добрия си верен приятел - Мечока Миша, който се старае да го научи на мъдрости и да му помогне да излезе от всяка беда.  Представлението е с продължителност един час, с големи кукли, по време на което музика, танци, специални викторини и много незабравими весели емоции ще очакват присъстващите.  Малките и големи зрители ще имат възможност отново да видят любимите си герои и разбира се: добродушният гигант обожаващ мед и е готов да го похапва, както му се услажда с чай, с каша и дори с любимите на всички деца картофки, а  любвеобилната и енергична Маша  е подготвила поредните си изненади за родната публика.  Богатата и изключително атрактивна постановка е адаптирана на български език  и представена на сцената на градовете: София 22 април - зала 1 на НДК , Пловдив –  23 април - Дом на културата “Борис Христов“, Ст. Загора - 24 април - Държавна опера, Бургас - 25 април, Държавна опера, Добрич - 26 април - Драматичен театър „Йордан Йовков“,  Русе – 27 април „Доходно здание“ и  Варна, 28 април - Фестивален и конгресен център. Билети за всички представления могат да бъдат закупени от мрежата на ИВЕНТИМ (www.eventim.bg),  както и директно на касите по места. В Пловдив, билети се продават на касата пред общината.

АГРА 2017 22/04/2017 - 26/04/2017

ОТ 22.04. до 26.04.2017 от 09:00 часа в МЕЖУНАРОДЕН ПАНАИР ПЛОВДИВ Ще покажем нови модели трактори и земеделско и комунално оборудване както и мини челни товарачи.

10 та Национална кулинарна купа България 2017 20/04/2017 - 22/04/2017

ОТ 20.04. до 22.04.2017 от 14:00 часа в МЕЖУНАРОДЕН ПАНАИР ПЛОВДИВ Дойде време за 10тата любилейна Национална кулинарна купа България 2017 г. Очакват ви интересни дисциплини и нови предизвикателства. Освен калсическите дисциплини за 'Най-добър Кулинарен отбор на България", за" Най-добър Готвач на България", за Най-добър Сладкар на България", също така и ще се преоведе и годишната надпревара за "Най добър Пицар на България" ще има и няколко нови предизвикателства. Ще започне с няколко бързи 45 минутни дисциплини за приготвяне на Телешко, за поредна година ще имаме и атрактивна дисциплина за приготвяне на паста, с помоща на фирма Делита трейд, всички дисциплини ще бъдат премирани със специални награди.  Очаквайте още подробности и следете нашите новини тук и на сайта ни: www.bapc.bg За въпроси ни намерете на следните телефони: 0898624228 Петър Николов 0897854720 Красимира Славкова  И тази година по време на състезанието ще се състои Панорама за “ Най-добър млад готвач”,”Най-добър млад хлебар,сладкар” ,“ Най-добър млад сервитьор “, “ Най-добър млад барман “ на Министерството на образованието, младежта и науката.