Събития

Културните събития на Пловдив може да откриете и на най-новия сайт: www.visitplovdiv.com

47,678 total views, 92 views today

КОНЦЕРТ НА Marillion 24/09/2017

НА 24.09.2017  в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ Рок великани идват в Пловдив за вълнуващ концерт на Античния Marillion ще свирят в Античния театър в Пловдив на 24 септември. Легендарната британска формация ще излезе на вековната сцена в третата вечер на световния форум Sounds Of The Ages 2017, който се организира за седма поредна година от радио "Тангра Мега Рок". Новата година обещава да бъде най-успешната в историята на легендарната британска група, след като всички билети за концерта в Royal Albert Hall на 13 октомври свършиха за по-малко от 20 минути при пускането им в продажба. В момента, интересът към Marillion на Острова е по-голям от всякога. Излезлият през септември 18-и студиен албум Fuck Everyone And Run (F E A R) дебютира директно на No.4 в официалната класация на Великобритания - най-доброто й постижение след ‘Clutching At Straws' три десетилетия преди това. Ето и трите вечери на Sounds Of The Ages 2017: 22 септември Devin Townsend Project с оркестър 23 септември Manfred Mann's Earth Band 24 септември Marillion 

MANFRED MANN’S EARTH BAND 23/09/2017

На 23.09.2017 ОТ 20:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ  Имаме удоволствието да ви съобщим една величествена новина за меломаните в България! Легендарният MANFRED MANN'S EARTH BAND ще свири за първи път у нас на 23 септември 2017 в седмото издание на музикалния форум Sounds of The Ages. МАНФРЕД МАН и неговата група ще представят най-доброто от своята дискография в един великолепен прогресив спектакъл в магическата атмосфера на Античния театър. ВНИМАНИЕ!!! Местата в театъра са разделени НА СЕКТОРИ! Разгледайте схемата и си изберете сектор. При закупуване на билет, трябва да изявите желание за избрания сектор, а ако закупувате билет онлайн - трябва да потърсите „Интерактивна схема на залата“ в страницата с цените на билетите. В противен случай системата ще избере сектор, вместо Вас.

Sounds Of The Ages 2017 22/09/2017 - 24/09/2017

ОТ 22.09. до 24.09.2017 ОТ 20:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ Sounds Of The Ages 2017: 22 септември Devin Townsend Project с оркестър 23 септември Manfred Mann's Earth Band 24 септември Marillion 

DEVIN TOWNSEND PROJECT 22/09/2017

На 22.09.2017 ОТ 20:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ  Сензационният DEVIN TOWNSEND PROJECT ще се представи за първи път на живо у нас - на 22 септември 2017 в Античния театър в Пловдив. Епичното шоу ще се състои от две части - в първата, ДЕВИН ТАУНСЪНД и групата му ще излязат на сцената заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на ЛЕВОН МАНУКЯН, за да представят хитове, избрани от феновете в допитване, което предстои да бъде обявено в официалния сайт на музиканта, а във втората ще бъде представен легендарният албум 'Ocean Machine' по повод 20-тата годишнина от неговото излизане. Деца до 7 г. могат да посетят събитието без билет, но без право на седящо място.

20 YEARS OF PLACEBO 03/07/2017

На 22.09.2017 ОТ 20:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ  Сензационният DEVIN TOWNSEND PROJECT ще се представи за първи път на живо у нас - на 22 септември 2017 в Античния театър в Пловдив. Епичното шоу ще се състои от две части - в първата, ДЕВИН ТАУНСЪНД и групата му ще излязат на сцената заедно с Оркестъра на Държавна опера Пловдив под диригентството на ЛЕВОН МАНУКЯН, за да представят хитове, избрани от феновете в допитване, което предстои да бъде обявено в официалния сайт на музиканта, а във втората ще бъде представен легендарният албум 'Ocean Machine' по повод 20-тата годишнина от неговото излизане. Деца до 7 г. могат да посетят събитието без билет, но без право на седящо място.

Hills of Rock 2017 w/ Evanescence, Guano Apes and more 30/06/2017

НА 30.06.2017 от 17:30 в ПЛОВДИВ Evanescence и Guano Apes са първите големи имена, обявени за първото издание на фестивала HILLS OF ROCK, който ще се проведе на 30.06 и 01.07. Фестивалът ще се реализира ежегодно и ще се включи в рамките на инициативата Пловдив – Европейска столица на културата.  Три сцени, всяка със свой собствен музикален стил и звучене, ще има на HILLS OF ROCK: Главна сцена (Main stage), Световна сцена (World Stage) и Алтернативна сцена (сцена “НА ТЪМНО”). Във фестивала се очаква да вземат участие над 30 артисти и групи. Наред със световни звезди, ще видим и актуални имена от съседните балкански държави, както и най-добрите български групи. Освен Evanescence и Guano Apes на афиша на фестивала се виждат още британската рок група RavenEye, шведската метъл група Imminence и българските SEVI, Siluet, Krossfire и Dream Skiller. Скоро се очаква да бъдат потвърдени и анонсирани и останалите групи за трите сцени на фестивала. Фестивалът ще се проведе в парка около Гребен канал Пловдив, като главната сцена ще бъде изградена на терена на стадион Пловдив (без трибуните да бъдат използвани), а двете допълнителни сцени ще бъдат разположени около него, за да се избегне смесването на звуците. Ограничено количество промо билети за целия фестивал на цена от 80 лева тръгват в продажба на 16.02.2017 от 10:30 в OMV, The Mall, билетен център НДК, билетната каса пред община Пловдив, магазини “НА ТЪМНО”, както и онлайн на Eventim.bg и TicketPro.bg  Цените ще се повишават на няколко етапа до старта на фестивала и след анонсиране на нови групи.

"За сватбите" с КАМЕН ДОНЕВ 27/06/2017 - 28/06/2017

На 27.06. и 28.06.2017 ОТ 21:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ Представлението на Камен Донев пак ще срещне зрителите с любимия му герой - забавния учител, инеговите помощници - сърбите Бобан и Марко Маркович и техния оркестър. Спектакълът в ключва 35 отбрани български музиканти, 20 танцьори и певици. Заедн с всички тях в продължение на 2 часа и половина Камен Донев в типичния си  „учителски” стил разказва, пресъздава и коментира сватбените традиции на Балканите. Самият той не само участва в изпълненията на различните песни, но и танцува наравно с танцьорите. „Музиката е основна, не е моноспектакъл, а нещо средно между музика, танци, мои истории, танци, всичко това в една голяма гозба“, обяснява идеята си актьорът. Той потърсил Бобан Маркович, след като харесал едно негово парче. Помолил свой приятел от Македония да ги запознае. „Срещата мина изключително топло и приятелски, все едно се познавахме цял живот“, разказва Донев. След това го поканил заедно с оркестъра си да свирят и да направят музиката за негово представление. Актьорът признава, че не е бил на много сватби: „Но съм виждал достатъчно. Балканските сватби са така… като че ли идва краят на света“.

НАЦИОНАЛНИЯТ БАЛЕТ НА ГРУЗИЯ “СУХИШВИЛИ” в ПЛОВДИВ 06/06/2017

На 06.06.2017 ОТ 21:00 часа в АНТИЧЕН ТЕАТЪР ПЛОВДИВ НАЦИОНАЛНИЯТ БАЛЕТ НА ГРУЗИЯ “СУХИШВИЛИ” в ПЛОВДИВ Рекордьори на “Ла скала”, любимците на Уинстън Чърчил, Елвис Пресли и Пеле, неподражаемите “летящи грузинци” “Сухишвили” ще направят гръмко завръщане през юни 2017 ! Световната сензация - Национален Балет на Грузия „Сухишвили” , със специалното участие на Грузинския Оркестър идва с двучасова програма, която ще представи най – зрелищните и емблематични танци, създадени за последните 72 години от поколения “Сухишвили”. Балетът ще посети България в състав от 70 танцьори и собствен оркестър. На сцената ще бъдат сменени 600 автентични грузински костюми, ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Зрителите ще бъдат изумени от невероятните акробатични танци със САБИ И НОЖОВЕ, изработени от стари грузински майстори – запазената марка на “Летящите грузинци”, танцувалната техника на мъжете, които танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли и плавните, пързалящи движения при жените. Мъжките танци се отличават с енергичност и акробатични движения, на които и циркови артисти могат да завидят. Всеки танц започва в секундата, в която свършва предишният. Оригиналността на мъжката танцувална техника е известна в света – грузинците са единствени, които танцуват на пръсти, без помощта на палци и туфли. В същото време жените съчетават класическа елегантност и собствен чар. Те са нежни и тихи. Техният свят е спокоен, мирен, хладнокръвен, невъзмутим. Движат се с малки, но бързи стъпки. Сякаш се плъзгат по сцената, носят се с грациозността на лебеди, изящно плаващи по повърхността на лебедовото езеро. Създаден 1945 г., в състав от 35 човека, под стълбата на стара сграда на филхармония, Национален Балет на Грузия „ Сухишвили „ за 70 години изнася над 10 000 концерти на 5– те континента, в 88 държави, а публиката, посетила концертите им, надхвърля внушителните 50 милиона души. Най - добрият  ансамбъл в света /според Вашингтон пост /, поставя рекорд в „ Ла скала „ , който остава прецедент в историята на залата - публиката извиква танцьорите на бис 14 пъти.  Сред най-големите почитатели на „ Сухишвили „ са -  Йосиф Сталин, Уинстън Чърчил, Елвис Пресли, Ив Монтан, Михаил Баришников, Шарън Стоун, Пеле и др.

БОЛЬШОЙ МОСКОВСКИЙ ЦИРК - CIRCUS 2.0 22/05/2017

На 22.05.2017 ОТ 20:00 часа в Многофункционална спортна зала (Колодрум) БОЛЬШОЙ МОСКОВСКИЙ ЦИРК със специалното участие на заслужените народни артисти на Русия - братята Запашние   След невероятния успех на високотехнологичната програма “UFO” “Большой Московский Цирк” стремглаво се завръща с разтърсващ двучасов шоу-спектакъл “CIRCUS 2.0”, който ще бъде показан пред българска публика за първи път. Световно известният колектив на “Большой Московский Цирк” под ръководството на брилянтните братя Запашние ще представи последното поколение на цирковото искуство на ХХI в.  Гмурнете се в измерение на “паралелната реалност” - “CIRCUS 2.0”, където човешките възможности надхвърлят предела си с помощта на последните технологии. Това е новата версия на цирковото майсторство, представено от водещи артисти на руския цирк, лауреати на престижни фестивали и майстори на спорта от международна класа! Пуснете въображението си в свободен полет и усетете притегателната сила на истинския цирк. Летвата е поставена високо - станете част от зрелище на друго ниво!   Зрителите ще бъдат омагьосани от главозамайващите номера включващи въздушни платна, опасни акробатични каскади, еквилибър, жива въздушна рамка, “колелото на смъртта”, акробати на батут, гимнастика на въжета, зашеметяваща дресура на кучета, акробатика и полет на кокили, клоунски дует и много други впечатляващи номера. Късметлиите, които ще посетят спектаклите ще станат свидетели на уникална конна атракция със специалното участие на братя Запашние. Този номер включва няколко зрелищни и опасни циркови номера, като “салто мортале” които се изпълняват върху препускащи коне. Едни от най – добрите циркови артисти в света, собствен оркестър, светлинни и лазерни инсталации, опасни каскади с животни и много други изненади ще подарят на малки и големи незабравими спомени!

ДАНИ И ДЪЛБОКОТО СИНЬО МОРЕ 01/01/1970

НА 19.04. и 28.04.2017 от 19:00 в ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР - zoom zona Участват: Каталин Старейшинска , Георги Гоцин   Тази пиеса е посветена на всеки в Бронкс, който ме е ударил или целунал, и на всеки, когото аз съм ударил или целунал.“ – Джон Патрик Шанли Авторът на „Дани и дълбокото синьо море: Танц на апашите” е световноизвестният Джон Патрик Шанли – носител на Оскар за филма „Лунатици“ с Шер и Никълъс Кейдж, с награди Пулицър и Тони за пиесата „Съмнение”. Постановката на Ованес Торосян е премиера за Шанли на българска сцена. Пиесата ни пренася в Бронкс, най-опасния квартал в Ню Йорк, където авторът е израснал. Главните герои в тази трагикомедия са момче и момиче, отхвърлени от обществото, крайни и опасни, стигнали до ръба на „дълбокото синьо море“, а какво се крие там могат да разберат само при челен сблъсък с другия.  Танцът на апашите (La Danse Apache) е стихиен танц за двама, изпълнен със сцени на насилие, произхождащ от парижката ъндъргаунд култура от началото на 20 век. Не случайно Ню Йорк Таймс определя взаимоотношенията на героите в тази история като „кикбоксово па де дьо”: “Пиесата е като да седиш до ринга и да гледаш мач на живот и смърт, който завършва с нежна прегръдка.“ – Ню Йорк Таймс