Начало Събития „Сигнал“ готвят невероятно шоу с любими песни за 40- годишния си юбилей в Пловдив

„Сигнал“ готвят невероятно шоу с любими песни за 40- годишния си юбилей в Пловдив

От днес започна продажбата на билети за концерта на група „Сигнал“ на 2 август на Летния театър в Пловдив

От днес са в продажба билетите за предстоящия концерт на група „Сигнал“, който ще се състои на 2 август (четвъртък) от 20:30ч. на сцената на Летния театър в Пловдив (парк Бунарджика).
Събитието е част от националното турне на любимата българска група, посветено на 40 години от създаването на „Сигнал“. Членовете на групата Йордан Караджов – вокал, бас, китара, Владимир Захариев – барабани, Александър Мариновски – китара и Георги Янакиев – бас китара обещават на верните си пловдивски фенове невероятно шоу, взрив от емоции и брилянтен саунд с всички свои хитове на една незабравима за тях сцена, на която са свирили десетки пъти в последните 40 години.
През лятото на 1978 година на българската музикална сцена изгрява нова рок група. Тримата музиканти Йордан Караджов, Румен Спасов и Христо Ламбрев се отделят от група “Златни струни” и основават група “Сигнал”. Барабанист е Георги Кокаланов, който през пролетта на 1979 год. е заменен от Владимир Захариев. Със създаването си групата работи като студийна формация в националното радио. През август 1978 година по радиото прозвучава и първата им песен „Любов”, а на следващата година издават и първия си албум „Вечен кръстопът”. Тогава е организиран и първият им концерт в столичната зала „Фестивална”. Появяват се и първите им големи хитове „Може би“ и „Спри се“, които ги изпращат на върха на слушателския интерес. Печелят трета награда и на най-престижния тогава у нас международен музикален фестивал „Златния Орфей”. Вторият им албум излиза през 1980 год. и с „Попътен вятър“ продължават и техните концерти и турнета у нас и в чужбина. На международния шлагерен фестивал в Дрезден печелят първа награда за изпълнение.
В 40-годишната си кариера издават 18 албума и изнасят хиляди концерти. „Сигнал“ е една от българските групи с множество концерти извън България. Най-известните им хитове са „Да те жадувам“, „Липсваш ми“, „Мина и Лора“, „Сляп ден“, „Спри се“, „Спомен мил, спомен мой“, „Зелени сигнали“, „Между ад или рай“, както и култовите „Сбогом“ и „Може би“.
14 песни на Сигнал са в класацията на БГ радио „500-те най-велики песни на България за всички времена“.
През 1981 г. издават първият двоен рок албум в историята на музиката у нас, от който излизат хитовете „Да те жадувам“ и „Лодка ли е любовта“. С изключително силен старт започва и международната им концертната дейност. Групата покорява сцените в СССР, Германия, Полша, Чехословакия, Румъния, Куба, като свири изключително свои песни на концертите си и изпълнява парчетата си само на български език. За краткия период от нейното създаване, бандата успява да набере изключителна популярност и многобройни почитатели. Концертният им живот върви с пълна сила, билетите се разграбват на секундата, групата заема челни позиции в музикалните класации в страната.
През 2011 г. група Сигнал се сдобива със своя звезда на Алеята на славата. Уникалното е, че на българската звездна алея за пръв път се полага звезда, която носи името не на известна личност, а на цяла група.
На 1 юни 2013 г. е наречена звезда на името на групата. По повод навършените тогава 35 години от създаването на групата (1 юни 1978 г.) музикантите получават за рождения ден на групата сертификат, който удостоверява, че звездата RA 17:36:37.60 +48:35:08.00 dec 5.37 mag в космоса вече официално е кръстена на името на състава.
Билети се продават само и единствено в Туристическия информационен център на община Пловдив, на пл. Римски стадион. Работното време на обекта е всеки ден, без почивен ден от 9.00 до 18.00 ч.
На същото място се заверяват и Grabo ваучери.

event_54733
SIGNAL-Bulgarian-Rock-Band-1st-Vinils
18558981_1326377787443387_6306039615277137616_o

2,693 total views, 2 views today