Начало Пловдив днес Водещ ендокринолг е лектор в обучението на общински специалисти за диабета в детска възраст

Водещ ендокринолг е лектор в обучението на общински специалисти за диабета в детска възраст

obstina_pd

Безплатното обучение на медицинския персонал от общинските детски ясли, детски градини и училища на територията на община Пловдив продължава и днес в залата на Общински съвет-Пловдив, ул. ”Авксентий Велешки” №20.

Обучението е по инициатива на Сдружение с нестопанска цел ”Култура без граници” и с активното съдействие на дирекция ”Общинска икономика и здравеопазване” при община Пловдив. То е напълно безплатно.

Обучителната програма е създадена от проф. д-р Мая Константинова, дм, д.н. от МУ-София, СБАЛДБ-София, завеждащ отделение ”Диабет” в Клиниката по ендокринология, диабет и генетика и председател на Българското национално сдружение по детска ендокринология, водещ ендокринолог и диабетолог, която ще бъде и основен лектор по време на обучението.

Темата на курса ”Превенция, лечение и контрол на захарния диабет в детската възраст” е важна, защото захарният диабет е социално-значимо заболяване, с което медицинските специалисти е необходимо да бъдат много добре запознати. Обучението ще подобри работата им с децата в детските ясли, детските градини и училища.

6,425 total views, no views today