Начало Пловдив днес В Пловдив започна програмата „Отгледано с грижа в България“

В Пловдив започна програмата „Отгледано с грижа в България“

metro_programa

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев бе гост на официалната церемония, с която магазин „Метро“ в града започна програмата си „Отгледано с грижа в България“. Инициативата дава възможност за директна доставка на български плодове и зеленчуци от местни селскостопански производители и месо от български ферми.

Имаме желание да станем мост между производителите и клиентите. По този начин скъсяваме пътя от градината до чинията, даваме реализация на продукцията на местни производители и възможност те да получат справедлива цена за нелекия си труд, каза в приветствието си управителят  Ангел Костадинов.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев пожела успех на инициативата и подчерта, че българските потребителите все повече се интересуват от качеството на храните.

Тази програма дава възможност на производителите да срещнат клиентите си по най-прекия път и в същото време гарантира на потребителите произхода и качеството на продуктите, заяви кметът Иван Тотев.

На старта на програмата „Отгледано с грижа в България“ в Пловдив присъстваха много гости, сред които районните кметове на „Източен“ и „Тракия“ Николай Чунчуков и Костадин Димитров, директорът на Института по зеленчукови култури „Марица“ доц. д-р Даниела Ганева, представители на Аграрния университет, производители от региона и др.

10,938 total views, no views today