Начало Пловдив днес Затварят Тунела за движение през нощта заради ремонт на осветлението

Затварят Тунела за движение през нощта заради ремонт на осветлението

tunel_proverka_2

От утре вечер – 21.02.2017 г., в рамките на седмица Тунелът на булевард „Цар Борис III Обединител“ ще бъде затворен за движение от 22.00 до 05.00 часа сутринта, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.
Целта е да се ремонтират някои от осветителните тела, да се почисти и боядиса, без да е необходима промяна на маршрута на градския транспорт.

През изминалата седмица бяха обследвани всички подлези, надлези, мостове и Тунела на територията на общината. От проверката стана ясно, че в Пловдив няма съоръжение, което да е в такова състояние, че да се изисква неговото затваряне.

Подлезът на ул. „Гладстон“ също беше обследван и обрушен на местата, които са опасни. Още през 1984-85 година, когато се е изпълнявал, не е направена хидроизолация.

„Проектът за реконструкцията му ще бъде отделен от проекта за площад „Централен“ и ще бъде ремонтиран отделно. Можем да участваме и по различни програми за финансиране например за превенция от бедствия и аварии“, уточни кметът Иван Тотев.

Вече има одобрено задание от НИНКН на проекта за реконструкция на площад „Централен“. В момента се подготвя конкурса за площадното пространство, с което ще се намали и цената от 10 милиона лева.

8,219 total views, no views today