Начало Пловдив днес Първото Младежко експо „Създай своето бъдеще!“ представя творчески идеи пред пловдивчани

Първото Младежко експо „Създай своето бъдеще!“ представя творчески идеи пред пловдивчани

mladejko_expo1

В близо 40 бели шатри край Гребния канал младежки организации от България и други европейски страни, сред които Португалия, Ирландия, Турция, Литва и Армения, представят своята дейност и обменят идеи.

„Първото по рода си Младежко експо „Създай своето бъдеще!“  стана възможно благодарение на програмата „Деца и младежи в риск“, по която със средства на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство бяха създадени младежките центрове в Пловдив, Стара Загора, Враца и Добрич“, посочи при официалното откриване на изложението  заместник-кметът на Община Пловдив по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

Организатор на Експото /25 – 29 април/ е Националната мрежа на младежките центрове, като основната цел е да се популяризира професията на младежкия работник на международно и национално ниво. В залите на Младежкия център вече започнаха неформални образователни дискусии по различни теми, свързани с установените стандарти за младежка работа в европейските държави.

Откриването на Младежкото експо се превърна в истински празник с участието на творчески състави и изтъкнати спортисти. Присъстваха също общински съветници, районни кметове, заместник-кметове на общината, директори на предприятия и още много граждани.

expo_5 expo_4

6,477 total views, no views today