Начало Пловдив днес На 1 декември грейва коледната елха в Пловдив

На 1 декември грейва коледната елха в Пловдив

elha_2012

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев кани всички пловдивчани на 1 декември 2015 г. в 18 ч. на площад „Стефан Стамболов“ пред сградата на общината, където тържествено ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

И тази година се запазва традицията да се украсява живо дръвче, а в празничната програма ще се включат хор „Детска китка“ и ансамбъл „Тракия“, съобщи заместник-кметът Стефан Стоянов.

През седмицата започва поставянето на коледната украса, която ще разшири периметъра си с езерото в Цар Симеоновата градина, където предстои монтажът на атрактивни цветни сфери.

Традиционният немски коледен базар отваря на 28 ноември  и ще продължи да работи до 28 декември.

„С новите възможности на Пловдив тази година ще е по-различна. Увеличаваме празничните градски зони с арт квартала „Капана“. Там също предстоят коледни базари, сред които и традиционният фермерски пазар. Няколко дни преди и след Нова година се предвиждат различни събития, които да покажат на всички гости на Пловдив, които са предпочели да посрещнат 2016-а тук, нашия жив град“, посочи инж. Иван Тотев.

Кулминацията ще е новогодишната програма на площад „Централен“ с рок концерта на Йорн Ланде и групата на Николо Коцев „Кикимора”. Преди тях на сцената ще се представят пловдивски групи, а след танците на ансамбъл „Тракия“ в полунощ ще пее Любо Киров. Програмата ще продължи с диджей докъм 03:00 ч.

6,177 total views, no views today