Начало Пловдив днес Обновиха четири улици в квартал „Захарна фабрика“, предстои реконструкция на бул. „Дунав“

Обновиха четири улици в квартал „Захарна фабрика“, предстои реконструкция на бул. „Дунав“

severen_zaharna_fabrika_ulitzu_7

„Щастие“, „Тинтява“, „Ястреб“ и „Синчец“ са четирите улици, които вече са преасфалтирани, след като с решение на Общинския съвет бяха отпуснати 100 000 лева в бюджета на районната администрация за ремонти по пътната инфраструктура.

Общо 40 000 лева струва реконструкцията на малките улички, които са с площ 1000 кв. м. и се намират в квартал „Захарна фабрика“. Те не попадат в реализацията на проекта „Водния цикъл“, където общо 73 пътни артерии в район „Северен“ ще бъдат преасфалтирани заради подмяна на ВиК мрежата.

Кметът на Пловдив Иван Тотев и кметът на район „Северен“ Ральо Ралев инспектираха направените ремонтни дейности и се срещнаха с жители на квартала.

Готов е проектът за реконструкция на булевард „Дунав“ в участъка от колелото с бул. „Цар Борис III Обединител“ до края му, където ще бъде направена връзката с булевард „Северен“. Ще бъде направен изцяло нов булевард, което включва подмяна на водопровода, канализацията и осветлението. Паветата ще бъдат премахнати и на тяхно място ще се положи нов асфалт. Ще бъде изградена велоалея, ще се подмени и настилката по тротоарите. Пътното платно ще се запази в сегашните габарити.

В плановете на районната администрация до края на годината влиза откриването на паркинга на улица „Победа“, който от 50 места поради огромното желание на хората се увеличава до 85, като част от тях ще бъдат предоставени на ОП „Паркиране и репатриране“ за служебни паркоместа. Вече е поставено ново осветление. В момента се работи по изграждането на нов паркинг на бул. „България“ № 51, 53, 55, след като миналата година там беше направен един за 17 автомобила, тази година ще бъдат общо – два, а догодина предстои четвърти.

Вече има избран изпълнител за едната позиция за „Водния проект“, което означава, че реалната работа може да започне напролет. За другите две позиции предстои да се стартират нови процедури, обясни кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Община Пловдив финансира с 6 милиона лева част ВиК, за да може всички улици, които сега са с паваж след това да бъдат преасфалтирани.

„Така голяма част от проблемите на район „Северен“ ще бъдат решени и хората могат да бъдат спокойни, че този проект не е само за подмяна на ВиК инфраструктурата, но и ще се промени изгледът на района“, допълни кметът. Очаква се стартът ще бъде направен с обхвата на ЛОТ 3, което означава, че се очаква ремонтните дейности да бъдат реализирани на етапи в съответните срокове до 2021 година. Частта на булевард „Дунав“, където влиза подмяната на новия колектор ще бъде ремонтирана със средства от проекта, а другата част – ще се финансира от общинския бюджет.

severen_zaharna_fabrika_ulitzu_2 severen_zaharna_fabrika_ulitzu_4 severen_zaharna_fabrika_ulitzu_5 severen_zaharna_fabrika_ulitzu_1

5,134 total views, no views today