Начало Актуално От понеделник започва приемът на документи за разрешителни на такситата

От понеделник започва приемът на документи за разрешителни на такситата

taxiСъгласно влезлите в сила изменения на Закона за автомобилните превози, разрешенията за извършване на таксиметров превоз на пътници запазват действието си до изтичането на срока, за който са издадени, но не по-късно от 31.12.2016 г. Ново разрешение се издава за срока, посочен от превозвача, но не по-късно от края на календарната година, за която се иска разрешението. Разрешението се получава, след като е платен дължимият данък върху таксиметров превоз на пътници за посочения срок.

Във връзка с това ОП „Организация и контрол на транспорта” уведомява кандидатите, желаещи да получат разрешение за извършване на таксиметров превоз за 2017 г., че редът за получаването му е следният:

1. Данъчно задължените лица подават данъчна декларация по образец /2 екземпляра/ в Дирекция „Местни данъци и такси” – ул. „Радецки” №18 А, ет. 2. В декларацията лицата посочват обстоятелствата, свързани с определянето на данъка – брой автомобили, рег. № на автомобила, дата на започване на дейността, срок, за който се дължи данък, и размер на дължимия данък.

Дължимият данък върху таксиметров превоз на пътници се заплаща за всеки отделен автомобил:

- в брой на касите на дирекция „Местни данъци и такси” в гр. Пловдив;

- безкасово по банкова сметка на Община Пловдив:

I B A N:      BG53 IORT 737584020 20000

БАНКА:     ТБ „ИНВЕСТБАНК”АД – КЛОН ПЛОВДИВ,

код за вид плащане 441400 – „Окончателен годишен (патентен) данък и данък върху таксиметров превоз на пътници“.

 

2. Подаване на документи за получаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз за 2017 г.:

-  подава се  заявление в ОП „Организация и контрол на транспорта” на адрес: гр. Пловдив, ул. „Райко Даскалов” №45, всеки работен ден, смятано от 12.12.2016 г., от 08:30 ч. до 12:00 ч.;

-  заявлението следва да е  придружено с приложен списък на автомобилите с посочен срок  на разрешението от превозвача, който да съответства на платения данък; към заявлението  се прилагат всички изискуеми документи, съгласно чл. 24, ал. 2 от Наредба 34/1999 г.

- нов момент е прилагането на заверено копие на квитанцията, издадена от Дирекция „Местни данъци и такси” – Пловдив;

-  кандидатите с регистрация извън Община Пловдив следва да представят документ за наличие/липса на задължения към общината, в която са регистрирани; проверката за наличието/липсата на задължения към Община Пловдив ще се извършва по служебен път;

-  цената за издаване на разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници е 34,00 лв. без ДДС, като срокът за издаване е до 3 работни дни;

- издаването на разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници за един брой автомобил, при издадено предходно разрешение за извършване на таксиметров превоз с валидност до 31.12.2017 г., е безплатно само при първото и второто подаване на заявление за 2017г., а при издадено предходно разрешение за извършване на таксиметров превоз на пътници за 2018 г. или за 2019 г. е безплатно и при първото, и второто подаване на заявление от превозвача за 2018 г., при представени изискуеми документи по чл. 24 ал. 2 от Наредба 34 от 06.12.1999 за таксиметров превоз на пътници и платен данък за таксиметров превоз на пътници.

 

8,393 total views, no views today