Начало Пловдив днес Пловдив – Европейска столица на културата за втора година е и столицата на рока в България

Пловдив – Европейска столица на културата за втора година е и столицата на рока в България

37355588_1758253857603378_4862527660590366720_n

Пловдив – Европейска столица на културата за втора година е и столицата на рока в България

От 20 до 22 юли 2018 г. Пловдив отново е столица на рока – участие в „HILLS of ROCK“ 2018 ще имат рок титаните от Iron Maidon и Judas Priest.

Очакват се над 25 000 човека в Пловдив да присъстват на концерта в неделя, а общо за трите дена около 60 000 души. Изключително високо е нивото на участниците. В хотелите няма места – IRON MADEN, SABATON, Judas Priest – имат огромна фенска маса. Организацията е на изключително високо ниво. 3 дни, 3 сцени, 55 участника – 32 чуждестранни артисти от Европа, Америка и Балканите, и 23 български артисти.

„Сигурен съм, че да присъстват на концерт на IRON MADEN е мечта на много хора, прогнозата за времето е добра“, заяви кметът Иван Тотев.

„За втора поредна година благодарение на партньорството с Община Пловдив и фондация Plovdiv 2019 се провежда фестивалът HILLS of rock, като се надявам да продължи и след 2019, а догодина да има още по-сериозни участия,“ сподели Иван Несторов.

От началото на януари са започнали заявки за участие – от Европа и Балканските страни.

Билетите за фестивала са на привършване. Подготовката по изграждането на музикалното градче е започнала от понеделник. Ще има три сцени, 50 групи, а една сцена ще бъде грандиозна – над 25 метра дълга и 15 метра дълбока с уши отстрани, големи екрани с осветление. Само 9 са тировете с осветлението за IRON MADEN, огромен видеопулт с 15 камери за заснемане на всички ъгли на концерта.

От 16,30 всеки ден вратите ще бъдат отворени и ще започва пропускането на феновете. Всеки един ще бъде проверяван и ще получи съответния цвят гривна, какъвто билет има закупен – за един, два или и за трите дни на фестивала.

Концерт с ди джеи ще има от 00.00 до 4 часа сутринта, за тях ще се продават отделни билети. Ще има специални кухни за артистите, те ще разполагат и с масажисти. 600 души се грижат за спокойствието на всички. Ще има обособени пространства за публиката – около 5-6 пункта за храна и напитки и възможности за продажба на реклами артикули на всяка една от групите, има зона за релакс, къмпинг зона с 250 палатки с душове и тоалетни.

Билетен център ще има и на място, а пропускателните входове ще са общо 10.
По 6 групи ще има на главната сцена. В неделя IRON MADEN ще излязат на сцена около 21.15 часа до около 23.15.

За по-добрата организация на пристигащите е предвидено затваряне на западното платно на булевард „Копривщица“ от булевард „Марица“ до „6-ти септември“, където ще може да се паркира.

Към второто издание на фестивала „HILLS OF ROCK“ 2018 ще се включат и шотдландецът FISH, финландската банда Battle Beast, французите Reaven и пънкарите Kultur Shock! Ще се присъединят и едни от най-добрите балкански банди – гърците Planet of Zeus и Koza Mostra, хърватите Cold Snap и ABOP, както и словенците Raggalution. От българска страна ще се включат MIRY, Млък!, Милена и Уикеда.

Германците Crematory ще превземат главната сцена в първия фестивален ден със страхотен звук и метъл мощ, точно преди хедлайнера Sabaton! Англичаните Airforce, австрийците Serenity и украинците Jinjer, отново на главната сцена, ще разтърсят феновете с невероятно шоу! Към тях ще се присъединят българските изпълнители D2, които ще открият фестивала, и ODD Crew.

На останалите сцени, ще имате удоволствието да видите молдовците Infected Rain, англичаните District 13, както и българските изпълнители Velian, Fool Circle, Saint Electrics, Exit Reality, Paracosm, X Husband, DJ Dharba,Axez, Drive Your Life и DJ КалашNICK.

Изданието тази година ще предложи сцена и за феновете на електронната музика. След полунощ на сцената на „HILLS of BASS” ще можем да се насладим на ексклузивни изпълнения от Goldie, High Contrast, Matrix & Futurebound, Friction, Calyx &Teebee, Agressor Bunx, Dynamite MC и Linguistics, а към тях ще прибавим и родните HMSU артисти L 33, High Roll, Ogonek, Acidtrip, Targy, EXo и Faith за едно пълно фестивално изживяване.

5,561 total views, no views today