Начало Пловдив днес ПОКАНА ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

ПОКАНА ЗА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

Утре, 25.07.2017 г., вторник, от 10:00 ч. в Заседателна зала на Община Пловдив, г-н Стефан Стоянов, Заместник-кмет „Образование, развитие, европейски политики и международно сътрудничество“ ще проведе пресконференция във връзка с програма за обмен на ученици между Община Пловдив и Община Окаяма.

Пловдив и японският Окаяма са побратимени градове повече от 40 години. В резултат на  активните връзки между двата града, група от 10 ученици от гимназии от гр. Окаяма ще посети гр. Пловдив. В рамките на една седмица, децата ще бъдат приети от семейства на ученици от ЕГ „Иван Вазов“ и ЕГ „Пловдив“, като българските деца ще имат възможността да запознаят своите японски връстници с историята на град Пловдив и с българската култура.

Програмата на посещението включва обиколка на основни културни забележителности на Пловдив, посещение на Младежкия център, където японските и българските ученици ще участват в съвместни образователни инициативи. Специален акцент в развлекателната програма е разходка с драконовите лодки на Гребния канал на Пловдив.

Повече подробности ще научите по време на пресконференцията.

Очакваме Ви!

5,321 total views, no views today