Начало Събития Приключи Шестия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“

Приключи Шестия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“

Plakat Dobromir 2016-01Приключи Шестия национален конкурс за поезия „Добромир Тонев“ за автори до 45-годишна възраст. Традиционно, той се организира от Община Пловдив, Дружество на писателите – Пловдив, Поетическа академия „Добромир Тонев“, със съдействието на ИК „Хермес“, ПУ „П. Хилендарски“, г-жа Тони Симидчиева, Туристическа агенция „Ана Травел“ и с медийното партньорство на БНР – Радио Пловдив и БНТ 2.

Конкурсът за поезия „Добромир Тонев“ е анонимен, темата – свободна. Съгласно регламента, всеки участник може да представи от едно до три свои стихотворения, като се кандидатства само с творби, които не са публикувани в печатни или интернет издания към момента на обявяването на конкурса, и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси. Желаещите трябваше да изпратят творбите си до 1 октомври 2016 г. включително.

Наградният фонд на конкурса, осигурен от община Пловдив и партньори е както следва:

От Община Пловдив:

- Първа награда – 400 лв. и грамота

- Втора награда – 250 лв.  и грамота

- Трета награда – 150 лв. и грамота

Специалните награди от партньори:

- Парична награда за поет-студент – 100 лв. и грамота, осигурени от Филологически факултет на ПУ „П.  Хилендарски“. Наградата ще бъде връчена от Декана на факултета.

- Парична награда -  300 лв., осигурена от Радио Пловдив;

- Ваучер за 70 лв. за екскурзия по избор, осигурена от Туристическа агенция „Ана Травел“;

- Вечеря и нощувка за двама в хотел „Одеон“ – Пловдив, осигурена от Тони Симидчиева.

Комисията, назначена със заповед на Кмета инж.Иван Тотев, с председател изтъкнатия литературен критик и университетски преподавател Здравко Дечев на две свои заседания, разгледа постъпилите и допуснати до участие 60 писма, на 60 автори от цялата страна, които представиха общо 160 поетични творби.

Кои са отличените, ще научите на Церемонията по награждаване на победителите в конкурса, която ще се състои на датата на рождението на поета Добромир Тонев – 15 октомври 2016 г., събота, от 18:00 ч., в книжарница „Хермес Централ“, Пловдив, ул. „Княз Александър I“ 43 (срещу фонтана пред Община Пловдив).

Очакваме ви!

8,150 total views, no views today