Начало Пловдив днес Продължава инициативата за събиране на средства за лечението на Албена Митова

Продължава инициативата за събиране на средства за лечението на Албена Митова

Albena Matova

Близо 8500 лева лични средства на служители на Община Пловдив, общинските предприятия и районните администрации бяха преведени по сметката на Албена Матова. Тя е на 36 години, служител на Община Пловдив и страда от прогресивно автоимунно заболяване – множествена склероза. С решение № 94 от 30 март 2017 Общинският съвет бяха отпуснати 1000 лева по Наредбата за подпомагане на социално слаби граждани. С него освен Албена бяха подпомогнати още 46 човека в нужда.

Поради настъпило трайно увреждане на мускулатурата на тялото Албена е в дългосрочен неплатен отпуск и е в процес на лечение. Ето защо стартира кампания по набиране на средства, които да помогнат за подобряване на състоянието й. За съжаление събраната сума е недостатъчна. Ето защо призоваваме всеки, който желае да помогне, да го направи на следната банкова сметка:

Първа инвестиционна банка

BIC FINVBGSF

IBAN BG 34FINV915010BGN0EYPV

Кутии за дарения има в деловодството на Община Пловдив на пл. „Стефан Стамболов“ № 1, в Младежки център (Гребна база) и Дома на младоженците, ул. „Христо Г. Данов“ № 34

Албена живее само с майка си и всички техни спестявания използват за лечението, което е продължително и скъпо. Намерили са възможности за лечение в чужбина, което да забави темпа на пристъпите на болестта. За съжаление техните доходи не са достатъчни, за да заплатят необходимите разходи от 18 000 лева, които са само за първия етап от лечението. Пътуването до лечебното заведение извън България и цялостната терапия там ще облекчи страданията и ще забави процеса на обездвижване.

Освен от сила и воля срещу ежедневните болки Албена се нуждае и от подкрепа, както морална, така и финансова. Нека ѝ помогнем!

8,731 total views, no views today