Начало Актуално Свободните места в детските заведения – два пъти повече от броя на кандидатите

Свободните места в детските заведения – два пъти повече от броя на кандидатите

520575Данните от проведеното класиране на 25.11.2014 г. показват, че кандидатстващите за прием 257 деца са около два пъти по-малко от обявените 543 свободни места. Въпреки това съотношение, класираните деца са само 132. Причината е във факта, че родителите държат на точно определени детски заведения. Поради това, общинската администрация следи подадените в Системата за електронен прием заявления и търси решения за районите, в които все още има недостиг на места.

Благодарение на разкриването на целодневните групи в училищата, всички деца, подлежащи на задължителна подготовка, са с осигурени места. В класирането взеха участие само две 6-годишни и 12 петгодишни деца за обявените общо 112 места.

Към момента има достатъчно места и в яслените групи на всички райони на града. Дори в район „Южен“, където желаещите са най-много и след днешното класиране остават незаети места в ДЯ „Патиланци“.

Приоритет на администрацията на община Пловдив е разширяване и реконструкция на вече съществуващи детски заведения, построяване на нови сгради с по-голям капацитет, както и разкриване на повече целодневни подготвителни групи в училищата за 5- и 6- годишни деца, за да се освободят места в детските градини за най-малките.

Последното класиране за календарната 2014 година ще бъде на 11 декември. Свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 02.12.2014г. В момента се изготвя графикът за следващата 2015 г. Родителите могат да изпратят своите предложения, отнасящи се за сроковете и датите в календара на дейностите, на електронния адрес на Системата за прием [email protected]

5,607 total views, no views today