Начало Актуално Стрийт арт фест „Пловдив – древен и вечен“

Стрийт арт фест „Пловдив – древен и вечен“

Дата: 18.08.2012 – 07.10.2012

Непрестанните търсачи на творчески таланти „МЛАДЕЖКИ ГЛАС” гр. Пловдив организират поредното културно мероприятие Стрийт Арт Фест с тема „Пловдив – древен и вечен”. Целта на организаторите е да събудят творческия дух на позабравената културна столица и да активизират потенциала на младите хора. Изискванията са свежи идеи, творчески талант и различни гледни точки за миналото, настоящето или бъдещето на града. Мястото е подлезът на баня Старинна (Чифте баня).
Поканени са всички професионални и непрофесионални творци, които искат да „събудят” Пловдив и да оставят следа във вековната културна история на града.
За да подпомогнат осъществяването на този грандиозен творчески проект, организаторите предлагат безплатни материали, големи стени, свежи работилници, много изненади и добро настроение.
Входът е безплатен за всички.
А ако имате желание да участвате с някоя работилница или с друга идея, свържете се с организаторите .

„МЛАДЕЖКИ ГЛАС” отправя покана към графити и стрийт артисти за участие в събитието при следните условия:

ЗА УЧАСТИЕ
1. Изпратете до 5 снимки с добра резолюция мин. 3 MPixels, , 1.5 МB (min 300 dpi; 2048 / 3088 ppi) на няколко реализирани проекта (инсталации, графити, стрийт арт-легални или не), направени от вас през последните 3 год ( авторско портфолио при наличност или линк към него.)
Снимките трябва да бъдат придружени от кратък обяснителен текст, в който се описват: място и характер на събитието, заглавие на проекта, име на автора и телефон за връзка.
2.Скица и ориентировъчен размер на проекта, който ще направите на стената в рамките на събитието. Скицата следва да бъде цветна, а в някои случаи ?/или черно-бяла – А4 сканирана или снимка с добра резолюция мин.-3 MPixels , 1.5 МB (min 300dpi; 2048 / 3088 ppi)
3.Цветова гама: посочете предпочитаната цветова гама, в която ще бъде реализирана скицата
4. Участниците ще носят предоставени от организаторите рекламни тениски на събитието по време на цялото събитие.

Aдрес за изпращане на скици, снимки и инфо –
mg.pld.art@gmail.com

Краен срок за изпращане на скиците, снимки и инфо – 06.09.2012.
Отправяне на покани към авторите на избраните за участие проекти – 15.09.2012.

Организаторите прадоставят:
1.Част/страна от подлеза (8м-14м/20-30м.)
2. Материали за рисуване* – според спецификата на проекта: бои, латекс, оцветител за латекс, флакони, дюзи, ръкавици, валяци, четки, маркери, разредител, парцали
* и/или други
3. Възможност за участие в работилниците за графити и стрийт арт
4. Пътни разходи
5. Нощувка *
6. Храна и напитки
7. Рекламни тениски на събитието

* Съществуват възможности за настаняване в местни къщи и хостели на участниците от по-далечни градове. При интерес, организаторите могат да предоставят информация за съществуващите възможности.

Бекир Челик- 0890 135555
Борис Вълев- 0890 245555

Повече информация ще можете да намерите на Фейсбук страницата на събитието: http://www.facebook.com/groups/508256275856537/

И НЕКА ВСИЧКИ ДА УЧАСТВАТ!

„Да повярваме в младото поколение, то има какво да ни каже“
http://www.facebook.com/MGPLOVDIV

7,707 total views, 4 views today