Начало Актуално В Къщата на Верен Стамболян грейват „Светещи сфери” на унгарския художник Мартон Ромвари

В Къщата на Верен Стамболян грейват „Светещи сфери” на унгарския художник Мартон Ромвари

Откриването на изложбата е тази вечер в присъствието на Посланика на Унгария и директора на Унгарския културен институт в София

Resident-Art-Budapest_Romvari-Marton- Romvari-Marton

Общински институт „Старинен Пловдив” е домакин на поредна международна изложба. Днес в 18:00 ч. в Къщата на Верен Стамболян (постоянна експозиция на Димитър Киров) ще бъде открита изложбата на съвременния унгарски художник Мартон Ромвари, която носи заглавието „Светещи сфери”.

Експозицията се реализира благодарение на Посолството на Унгария в София и Унгарски културен институт в София. На откриването ще присъства Н. Пр. Текла Харангозо – Посланик на Унгария в София и г-жа Сандра Мишкеди – директор на Унгарски културен институт. Община Пловдив ще бъде представена от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Мартон Ромвари е роден през 1975 г. в Будапеща. Дипломира се в специалност „Изобразително изкуство” през 2001-ва година в Унгарската художествена академия като трето поколение художник. Творческата му биография е наситена с множество самостоятелни и групови изложби, участия в панаири и аукциони.

Изложбата „Светещи сфери” в Къщата на Верен Стамболян може да бъде видяна до 07.07.2021 г. Вход свободен!

 

Достъпът се осъществява при спазване на актуалните в страната противоепидемични мерки.

555 total views, 2 views today