Начало Пловдив днес Детска градина „Весела“ стана по-красива, топла и уютна

Детска градина „Весела“ стана по-красива, топла и уютна

vesela_5

С песни, танци и усмивки децата от ДГ „Весела“ посрещнаха кмета на Пловдив инж. Иван Тотев, кмета на район „Северен“ инж. Ральо Ралев и още много гости, за да споделят радостта си от поредното красиво преобразяване на тяхната градина.

След изпълненото преди около две години външно саниране на сградата сега за по-малко от три месеца приключи топлоизолацията на вътрешните дворове и хидроизолацията на покрива. Стойността на обновяването е в размер на 256 хил. лв., като част от тях са по програмата „Красива България“. Общината допълнително осигури 7500 лв. за пребоядисване на фасадата.

Със средства от своя бюджет градината успя да изгради площадка за безопасност на движението. От името на служителите и родителите директорката на ДГ „Весела“ Тодорка Пенкова благодари на Община Пловдив и администрацията на район „Северен“ за подкрепата и съдействието.

Инж. Иван Тотев заяви, че догодина се очаква да бъде облагороден и дворът на детското заведение. Районният кмет инж. Ральо Ралев отбеляза, че с модерни места за игра вече разполагат 6 от общо 8-те градини в района. Освен по двора на „Весела“ догодина ще се работи и в ДГ „Пролет“, която след извършеното обследване също предстои да бъде санирана.

7,533 total views, no views today