Начало Пловдив днес Преподписаха споразумението за Общинска полиция

Преподписаха споразумението за Общинска полиция

policiq_4

И през 2017 г. сектор „Общинска полиция“ продължава да работи за сигурността и спокойствието на пловдивчани и гостите на града. Това гарантираха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и директорът на Областната дирекция на  МВР старши комисар Христо Разсолков, които преподписаха споразумението за продължаване на съвместната работа между двете институции.

„Добрите резултати от партньорството са безспорни. Общинска полиция има важна роля за опазването на обществения ред във важни и невралгични зони като централната градска част, включваща Главната улица, Стария град, квартал „Капана“, Цар Симеоновата градина и други особено посещавани места“, коментира инж. Иван Тотев.

Той допълни, че след сформирането на патрулни двойки като превантивна мярка централната градска част е станала по-спокойно място за гражданите. Според него новите предизвикателства са свързани  с организацията на движението и паркирането, както и с активната подготовка на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г.

„През 2017 г. започват събитията от проекта „Пловдив 2019“. През лятото предстои първият голям музикален фестивал, за който се очаква тук да пристигнат 30-35 хиляди зрители от страната и чужбина, а общината трябва да осигури сигурността за всички мащабни прояви“, посочи кметът.

Директорът на ОДМВР старши комисар Христо Разсолков анонсира, че до края на годината се очаква да бъдат монтирани 17 камери за видеонаблюдение по всички входно-изходни артерии на града. В момента се обучават служители, които да заемат непопълнените все още 62 щатни места в Общинска полиция.

„С наближаването на 2019 г. предстоят наистина мащабни събития в областта на културата и спорта, очакват се още много подобрения и в градската инфраструктура, които трябва да пазим. Целта ни е да  осигурим денонощно наблюдение и охрана в централната градска част, където е най-оживено“, каза началникът на Общинска полиция главен инспектор Костадин Костов. Като един от основните си приоритети той очерта подобряване на взаимодействието с ОП „Общинска охрана“, Общинския инспекторат и ОП „Паркиране и репатриране“.

На церемонията по преподписването на споразумението присъстваха също заместник-кметът на Община Пловдив по обществен ред Георги Маринов и директорът на ОП „Общинска охрана“ Александър Стайков.

9,561 total views, no views today