Начало Пловдив днес За първи монтират осветление по улица „Просвета“ в „Прослав“

За първи монтират осветление по улица „Просвета“ в „Прослав“

За първи път на улица „Просвета“ в квартал „Прослав“ започна изграждане на улично осветление. Ще бъдат монтирани 37 стълба с 37 осветителни тела с натриеви лампи. Трасето е 770 метра, като 500 са от северната страна, а 270 метра – от южната.

Новото осветление се изгражда със средства от бюджета на Община Пловдив в размер на около 100 хиляди лева. По време на кампанията за местни избори кметът инж. Иван Тотев пое ангажимент пред жителите на „Прослав“ да бъде монтирано осветление по улица „Просвета“ и то вече се изгражда.

Никога до сега по улица „Просвета“, която обикаля жп линията, не е имало лампи, въпреки, че тя е основна входно-изходна артерия за квартала, обясни  кметът на район „Западен“ Димитър Колев. Той благодари на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев за подкрепата и изпълненото обещание.

Само преди месец за първи път бе осветено и Ягодовско шосе. В района от колелото на Скобелева майка до отбивката за Околовръстното шосе, която дълги години тънеше  в мрак, бяха монтирани 30 улични стълба с осветителни тела.

6,479 total views, no views today