Начало Пловдив днес Иван Тотев: Добрата инфраструктура и човешкият потенциал на Пловдив са условия за добра инвестиция

Иван Тотев: Добрата инфраструктура и човешкият потенциал на Пловдив са условия за добра инвестиция

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев бе гост на церемонията за преместването на представителството на Шенкер ЕООД в нов офис и склад в нов терминал в индустриалната зона на село Радиново край Пловдив.

Водещата в областта на международния транспорт и спедицията фирма е в България от 20 години. Нашето развитие е свързано с развитието на страната като цяло. От 2011-та година имаме клон и в Пловдив, заяви г-н Швайкофер – член на Борда на директорите във Виена. В Пловдив виждаме едно голямо развитие, голям напредък и все повече международни инвеститори. Искаме да подкрепим местното развитие, вноса и износа, както и да сме конкурентноспособни в международен план, допълни той.

От своя страна кметът на Пловдив инж. Иван Тотев заяви, че добрата инфраструктура, човешкият и научният потенциал на региона са условия за добрата инвестиция. Инвестиция като тази е показател за развитието на нашия регион, който е с най-голям потенциал в България и на Балканския полуостров по отношение на логистиката, каза още инж. Тотев. В подкрепа на думите си той изтъкна близката магистрала, както и предстоящото изграждане на скоростни жп линии и интермодален терминал.

Своите приветствия към ръководството и служителите на Шенкер ЕООД поднесоха още областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров и кметът на община Марица Димитър Иванов. Всички пожелаха успех на начинанието и нови инвестиции в региона.

6,065 total views, no views today