Начало Актуално Община Пловдив отново подкрепи инициативата „Часът на Земята“

Община Пловдив отново подкрепи инициативата „Часът на Земята“

И през тази година административните сгради на Община Пловдив ще изгасят светлините си в знак на съпричастност към една от най-сериозните световни инициативи за борба с климатичните промени – „Часът на Земята”. Тя отново е под мотото „Аз правя, ти действаш” и ще се проведе на 23 март (събота) от 20:30 часа.

Тогава граждани, компании, общински и държавни структури ще изгасят осветлението си за един час, за да насочат общественото внимание и да помогнат на хората да се ангажират с проблемите, предизвикани от климатичните промени.

Кампанията е най-масовото световно събитие, в което жителите на хиляди градове по света изгасят осветлението си в определения час. По този начин те отправят послание за необходимостта от съгласувани действия на международно равнище срещу изменението в климата.

 Община Пловдив и служителите й за поредна година ще отбележат на „свещи” „Часът на Земята”. През 2012-та в инициативата участваха около 4 млн. души от над 7000 града по цял свят, сред които и 74 български. В България „Часът на Земята” се отбелязва от 2009-та година, а организатор е природозащитната организация WWF.

 От Община Пловдив приветстваме Глобалната инициатива „Часът на Земята” и призоваваме гражданите да изключат осветлението на 23-ти март (събота) от 20:30 до 21:30 часа в името на нашата Планета. Изключи светлината, включи се!

5,230 total views, no views today