Начало Пловдив днес Направиха първа копка на изграждането на научен център в Техническия университет в Пловдив

Направиха първа копка на изграждането на научен център в Техническия университет в Пловдив

tu_kopka_center

Изграждането на съвременен научен център с лаборатории стартира днес. В присъствието на кмета на Пловдив Иван Тотев и преподаватели проф. Въльо Николов – директор на Технически университет – филиал Пловдив и ректорът на ТУ – Габрово, проф. инж. Райчо Иларионов направиха символичната първа копка в корпуса на улица „Цанко Дюстабанов“ 8.

Изказвам своето задоволство за изграждането на този център. Реализирането на проекта ще върне към нов живот и съдържание тази сграда. В нашето съвремие е необходимо да бъдем конкурентни по отношение на учебните заведения, заяви кметът като изрази подкрепата на община Пловдив.

Ремонтът е на трети корпус и ще бъде изграден за център за компетентност по интелигентни мехатронни еко и енергоспестяващи технологии и системи. Обхваща два обекта, като основното въздействие ще бъде в трети корпус, където ще бъдат изградени 20 лабораторни помещения, зала за обучения, за конференции, помещения за научно-информационен център, ще бъде осигурено оборудване със съвременни средства и апаратура.

„С изграждането на този център ще издигнем на едно по-високо равнище възможностите и качеството на обучението на студентите и на научните изследвания като цяло“, сподели проф. Въльо Николов.

Проектът Център за компетентност „Иснтелигентни мехатронни, еко и енергоспестяващи системи и технологии“ е финансиран от ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“, съфинансиран от ЕС чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

tu_kopka_center2 tu_kopka_center3 tu_kopka_center1

5,817 total views, no views today