Начало Пловдив днес Волейболната лига на нациите за първи път в зала „Колодрума“ в Пловдив

Волейболната лига на нациите за първи път в зала „Колодрума“ в Пловдив

voley_liga_presk_25062019

От 28 до 30 юни 2019 г. Пловдив ще е домакин на мачове от група 19 на Волейболната лига на нациите. Това е последният заключителен турнир. За първи път в многофункционална зала „Колодрума“ ще се играят срещи от това първенство, в което участие ще вземе и националният отбор на България.

„Благодаря на Българската федерация по волейбол, надявам се да донесем късмет и националният отбор да извоюва три победи. Изключително сме горди да сме домакини на тези срещи“, коментира заместник-кметът Георги Титюков и добави – уверен съм, че нашият отбор ще покаже добра игра срещу силни противници – САЩ, Иран и Сърбия.

Уверен съм, че отборът ни ще покаже добри игри срещу силни противници, заяви президентът на Българската федерация по волейбобл Данчо Лазаров.

Очакваме силна подкрепа на публиката в тези много важни срещи, заявиха националните състезатели Георги и Валентин Братоеви и пловдивчанинът Чоно Пенков.

Благодарение на финансовата подкрепа на община Пловдив билетите са на цени – 10, 15, 25 лева дневен билет, като има и пакет от билети за 25 лева за шестте мача в трите дни, който покрива всичките 6 мача. Другите две пакетни цени за трите дни са 40 и 50 лева.

„Имаме възможност да гледаме мачове от най-високо волейболно ниво, което доказва, че залата е подходяща за провеждането на подобни срещи. Благодарни сме, че имаме възможността да бъдем домакини на това състезание. През последните години заедно с женския волейболен отбор „Марица“ „отглеждаме“ публика и вече 3500 човека присъстват на волейболните срещи. Приканвам хората от Пловдив и съседните области да се присъденият и да присъстват, да дадат своята подкрепа за националния ни отбор“, коментира кметът Иван Тотев.

„Залата в Пловдив предоставя страхотна атмосфера. Надявам се да получим голяма подкрепа от публиката и да видим залата пълна, защото не всеки ден могат да се наблюдават мачове на родна земя на националния отбор срещу Сърбия, Иран и САЩ, които са силни отбори“, заяви националът Георги Братоев. „Подкрепа от публиката е един голям плюс, а съм сигурен, че мачовете ще бъдат интересни за наблюдаване. Надявам се на три победи и оттам да мислим за олимпийската квалификация“, сподели Валентин Братоев.

Лига на нациите е първенство, в което България има възможност да мери сили с 15те най-големи отбора в света. В Пловдив националният отбор ще се яви с най-добрите си играчи. Основната е цел – успех на олимпийските квалификации на един мач с Бразилия.

„Скоро не е случвало събитие от този ранг. Пловдив е много волейболен град, надявам се да се получи добър празник за пловдивчани“, подчерта Чоно Пенчев.

Срещите в петък, събота и неделя ще започват от 17 и 20,40 часа, като българският национален отбор играе и в трите дни от 20,40 часа – последователно срещу САЩ, Иран и Сърбия.

Надпреварата откриват Иран и Сърбия в петък от 17.00 часа.

Билетите са в продажба в ticketportal, на касата на Дом на културата „Бoрис Христов“. Мачовете се играят в навечерието на предстоящата олимпийска квалификация, която ще бъде от 9 до 11 август във Варна.

voley_liga_presk_25062019_4 voley_liga_presk_25062019_3 kolodruma_voley

4,777 total views, no views today