Начало Пловдив днес Ремонтират ул. „Димитър Талев” по пътя за Овощарския институт

Ремонтират ул. „Димитър Талев” по пътя за Овощарския институт

Поредната символична първа копка кметът на Пловдив инж. Иван Тотев направи при входната табела на града край Овощарския институт заедно с кмета на район „Южен” Валентин Василев.

Това е един от най-натоварените пътища, тъй като освен пловдивчани, обслужва голяма част от гражданите, които пътуват към селищата в Родопската яка, както жителите на община Родопи, работещи в Пловдив.

В началото на годината общественото напрежение беше толкова голямо, че се наложи с решение на Общинския съвет да пренасочим средства от пътен възел „Скобелева майка”, който все пак има алтернатива, към ремонта на ул. Димитър Талев” по пътя към Овощарския инситут, коментира инж. Тотев.

Реконструкцията е на стойност около 750 хил. лв. и започва от началото на землището на община Пловдив към града, тъй като това е по-компрометираният участък. Първият етап включва отсечка от 1,5 км до разклона за кв. Беломорски, като тенденцията е да продължи до бул. „Александър Стамболийски”. Срокът за изпълнение е 60 дни.

Очаква се участъкът да бъде затворен за автомобилно движение от сряда, тъй като дотогава фирмата-изпълнител „Пътинженеринг” ще подготвя банкетите за предстоящите строително-монтажни дейности.

6,127 total views, no views today