Начало Пловдив днес Кметът и депутати поискаха държавно финансиране за бул. „Васил Априлов“

Кметът и депутати поискаха държавно финансиране за бул. „Васил Априлов“

Кметът инж. Иван Тотев проведе среща с народните представители от Пловдив, на която ги запозна с приоритетите на общината за следващата година. Участниците в разговора се обединиха около обща позиция, която ще изпратят до министър-председателя Пламен Орешарски за осигуряване на финансови средства в размер на 5 милиона лева от републиканския бюджет за 2014 г. за реализиране на един от стратегическите инфраструктурни обекти на територията на община Пловдив – реконструкция на бул. „Васил Априлов“. Под писмото своите подписи сложиха народните представители Менда Стоянова, Захари Георгиев, Петър Мутафчиев, Антоний Йорданов, Стефан Дедев и Атанас Ташков.

Кметът инж. Иван Тотев и народните представители се аргументират с факта, че бул. „Васил Априлов“ е една от най-използваните входно-изходни артерии на града. Над 500 000 жители на общините Пловдив и Марица минават оттам. Пътната артерия е от главните връзки на Пловдив с автомагистрала „Тракия“ и обратно. Реконструкцията на бул. „Васил Априлов“ е един от приоритетите в Програмата за управление на общината, а обектът е определен и като приоритетен в приетия Интегриран план за градско възстановяване и развитие.

През изминалата година Община Пловдив успя да задели голяма част от бюджета си за осигуряване на проектната готовност за обекта. Отчуждителните процедури, свързани с изграждането и реконструкцията на булеварда, са извършени  и средствата за тях са платени от бюджета на община Пловдив за 2013 г., но за финализирането на този значим обект е необходимо съдействие от републиканския бюджет.

 

 

5,364 total views, no views today