Начало Пловдив днес Стартира третата процедура по големия транспортен проект

Стартира третата процедура по големия транспортен проект

Община Пловдив обяви обществена поръчка „Проектиране, изграждане и внедряване на център за управление на трафика” по проект: „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив”, ДБФП №BG161PO001/1.5-03/2011/001, изпълняван от община Пловдив в качеството си на бенефициент по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013г.

След поръчките за управление на масовия градския транспорт и за изграждането но 48 км велоалеи, това е третата процедура от големия транспортен проект на обща стойност около 44 млн. лв., коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Поръчката включва проектиране и изграждане на 50 интелигентни кръстовища и 110 трафик детектора. Сред зададените параметри са възможността за приоритетно преминаване през кръстовища на автобусите от масовия градския транспорт, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания на 50 кръстовища и оборудване на центъра за управление на трафика. Около средата на декември се очаква офертите да бъдат отворени.

С обявяването на всичките три процедури изпълняваме линейния график, което ни дава основание да се смятаме, че до края на 2014 г. транспортният проект ще бъде реализиран, отбеля кметът.

5,615 total views, no views today