Начало Пловдив днес Започва седмицата на спорта и движението в Пловдив

Започва седмицата на спорта и движението в Пловдив

Седмица на движението и спорта започва в понеделник – 07.10.2013 година, в Пловдив. Тя е част от европейска инициатива, в която са включени над 700 спортни събития, като най-много – около 100, ще се проведат в града под тепетата. Седмицата ще се проведе под надслов „Да раздвижим Пловдив” и се организира от спортен клуб „УАУ СПОРТ“ съвместно с Община Пловдив и с подкрепата на фондация „Пловдив 2019”.

 Разнообразието на прояви, свързани със спорта и движението е голямо – йога, танци, бойни изкуства, ходене по въже и други, като част от събитията ще се проведат в район „Тракия”. Активно в Седмицата се включва и Националният алианс за работа с доброволци.

 В петък 11.10.2013 година от 18.00 часа в центъра на града 20 клуба по народни танци и много граждани ще се включат в опита за рекорд за най-дълго хоро. Друга атрктивна проява е бягане по централните пловдивски улици на 5 км и 10 километра в неделя, 13.10.2013 година. Желаещите да се включат в бягането могат да направят предварителна онлайн регистрация. Организаторите са предвидили награди като например училището с най-голям брой участници ще получи ваучер за спортно оборудване. През уикенда ще се проведе панаир на спортните клубове, фестивал на бойните изкуства и много разнообразни инициативи. Цялата програма можете да видите на адрес http://www.moveweekbg.info/p/blog-page_9201.html.

5,933 total views, no views today