Начало Актуално Стартира 10-ото издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“

Стартира 10-ото издание на кампанията „Пловдив – град на доброто“

Пловдив - град на доброто - 3 Пловдив - град на доброто - 2

Номинирайте хората, които са направили добро, призоваха учениците от ПГХТТ

За десета поредна година децата от Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника дадоха старт на търсенето на добри хора в Пловдив. Днес те започнаха събирането на номинации в кампанията  „Пловдив – град на доброто“, която се провежда под патронажа на кмета Здравко Димитров.

В рамките на 08.06. до 15.06. пловдивчани ще имат възможността да номинират всички онези добри хора, които безкористно подават ръка на човек в нужда или се борят за развитието на нашето общество.

„Пловдив – град на доброто“ цели да отличи добрите хора, да поощри добротворчеството и да покаже, че заедно можем повече.

Кампанията беше официално открита днес пред стълбите на Каменица от зам.-кмета по социална политика и младежки дейности Георги Титюков, директора на Дирекция „Социална политика“ Веселина Ботева и директора на ПГХТТ инж. Людмила Ганчева, която за 10-та поредна година застава зад кампанията.

„Радвам се, че тази инициатива продължава толкова години и буди все по-голям интерес у пловдивчани. В тези тежки години на пандемия, съпричастността и грижата към хората, изпаднали в беда, доби друго по-високо измерение“, заяви при откриването на кампанията Георги Титюков.

„Пловдив винаги е бил красив, не само  заради архитектурата си, а и заради хубавата енергия на хората, които живеят в него. А хубавата енергия е присъща на добрите души. За добрините трябва да се говори, да се показват и да се отличават. Награди се раздават при спорта, киното, музиката и много други области. Нека добрината бъде най-важната област, в която да се дават отличия“. Това бе посланието за старта на кампанията, което отправи и Йорданка Петкова, която е председател на Националния алианс на хората с редки болести и учредител на кампанията.

„Тази инициатива е заразителна и нашите деца се включват с желание. Всяка година тук са ученици от различен випуск и те си предават доброто, както всички хора трябва да правим“, заяви инж. Ганчева.
„Разкажете за добрите хора, покажете ги, нека доброто стане заразно“, призоваха учениците от ПГХТТ.
Да подкрепят инициативата бяха дошли и двама общински съветници Евелин Парасков и Румяна Толова.
Предложенията за добри хора ще се приемат онлайн чрез специална форма на официалния сайт на кампанията: www.gradnadobroto.plovdiv.bg. Срокът за номинации е до 15.06. в 13:00 часа.
И тази година пловдивчани ще могат да номинират своите съграждани в четири различни категории: образователна и социална дейност, добротворчество и градско развитие.
В журито на конкурса „Пловдив – град на доброто“ 2021 г. са поканени петима души с принос или опит в една от четирите категории за номинации. Сред тях са Йорданка Петкова, Председател на Националния алианс на хора с редки болести и създател на инициативата „Пловдив – град на доброто“; проф. Юрий Анастасов, завеждащ Отделение по Пластична хирургия в УМБАЛ “Свети Георги“ – Пловдив и носител на наградата „Пловдив – град на доброто“ 2020 г.; инж. Людмила Ганчева, Директор на Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника; Чавдар Каришев, Ръководител, БНР Пловдив и Ренета Венева, Председател на Националния алианс за работа с доброволци.
Номинирани могат да бъдат всички хора извършили малки и големи добри дела.

Нека говорим за доброто! Гласувайте за вашия фаворит и нека заедно отличим добрите хора на 22 юни, когато ще се състои официалната церемония по награждаването.

Номинирайте добрите хора, нека да ги отличим. Вижте повече

1,889 total views, no views today