Начало Пловдив днес Напредва строителство на Многофункционалната спортна зала

Напредва строителство на Многофункционалната спортна зала

Строителството на Многофункционалната спортна зала в Пловдив, известна като Колодрума, се движи в график, дори с леко изпреварващи темпове в някои дейности. Изцяло е изпълнена конструктивната част – укрепване, нови метални конструкции, монтирани са цели сектори със седалки. Това информира проектантът архитект Тодор Абаджиев. Той допълни, че приключва електрификацията и кабелизацията за системата за озвучаване, изпълнени са пасарелките за обслужване на сградата.

Фасадата на залата ще бъде изградена от композитни панели и ще бъде с цвят „хамелион“ – от жълто до брик, като преобладаващият ще е оранжев. Цветовете ще се променят в зависимост от светлината и ъгъла на възприемане. През нощта се предвижда залата да е богато осветена с икономично LED-осветление, ще се използват софтуери за различни ефекти. Осветлението на фасадата ще е изключително икономично, ще пести енергия, но ще има дизайнерски ефект, подчерта арх. Абаджиев.

От своя страна кметът на Пловдив инж. Иван Тотев заяви, че е получил уверение от премиера на служебното правителство Марин Райков, че при напредък на строителните дейности, правителството плавно ще изпълни своите ангажименти за отпускане на останалите 12 милиона лева от републиканския бюджет.

Припомням, че в началото на февруари Министерският съвет прие постановление, с което отпусна 24 милиона лева без ДДС за строителството на Колодрума.

6,820 total views, no views today