Начало Младежки дейности Двудневни тържества, много изненади и куп награди за най-малките на 1-ви юни готви Община Пловдив

Двудневни тържества, много изненади и куп награди за най-малките на 1-ви юни готви Община Пловдив

Индивидуални и групови изпълнения на малчугани от пловдивските детски градини, безброй представления, забавни игри, снимки, песни, танци, фокуси, ателиета по рисуване и изучаване на езици, приказки, томболи с големи награди, подаръци, лакомства и още много други изненади очакват най-малките пловдивчани и гостите на града по случай 1-ви юни – Международен ден на детето. Община Пловдив, съвместно с различни фондации, фирми и спонсори ще направят тазгодишния празник на децата незабравим. Начало на двудневните инициативи ще даде заместник-кметът Георги Титюков – с ресор „Спорт, младежки дейности и социална политика“.

Тази година празничните инициативи ще започнат още на 31.05.2013 год. /петък/ от 10:30 часа на пл. „Стефан Стамболов“ с детския фестивал „Талантлиада“. На сцената ще се качат едни от най-талантливите деца в Пловдив и България. Повече от два часа гражданите ще могат да се насладят на десетки изпълнения, да получат награди и разберат какви изненади са им подготвили организаторите.

Празничната програма ще продължи от 18:00 часа с Детски празник Вълшебно лято с Катра Фм. Отново на площада, пред общинската администрация, децата ще могат да се забавляват на фокуси с животни, да се включат като асистенти в триковете, да участват във весели игри, томбола с големи награди, сред които електромобил, велосипед, почивка за цялото семейство, музика, танци и още куп изненади.

На 1-ви юни /събота/ от 10:30 часа на пл. „Стефан Стамболов“ двудневните празници ще продължат с Четвъртия поред общоградски детски фестивал “Аплодисменти“. В програмата ще се включат малчугани от пловдивските детски градини. По време на техните изяви около сцената ще бъдат изградени безплатни творчески работилници. Децата ще имат възможност да придобият умения по английски език, рисуване, бойни изкуства и лична самоотбрана. Безплатните ателиета ще са на разположение на най-малките до 17:00 часа. Точно в 12:00 часа ще бъде раздадена и най-голямата торта в града. Лично заместник-кметът Георги Титюков ще разреже огромния сладкиш. Освен сладките изненади, организаторите подготвят още много игри с награди.

Успоредно с „Аплодисменти“ от 10:00 до 14:00  часа до сцената на площада ще бъдат разположени и две шатри на фондация “За Нашите Деца“. Малчуганите ще могат да се преобразят в различен забавен анимационен герой и да си направят щура снимка за спомен. Най-интересната изненадата, която готвят организаторите ще започне в 12:30 часа, когато на сцената ще се качат Мечо, Кума Лиса и Вълчо, за да изиграят приказка, изпълнена с вълнуващи моменти и неочакван край.  Още много игри и танци очакват децата, които посетят събитието.

От 10:00 до 19:00 часа ще текат събития и в Цар Симеоновата градина. Посетителите ще имат възможност да се включат в инициативата за рисуване и създаване на стотици уникални рисунки от деца – Drawing day. Успоредно с рисуването ще се състои и Парцал фест, който фокусира вниманието върху детското възпитание за устойчиво потребление и природосъобразен начин на живот на децата. В рамките на фестивала, организаторите са подготвили изложба на изделия от рециклирани и природни материали, много творчески ателиета и работилници, в които малчуганите ще могат да изработят сами своите еко подаръци за празника, да научат повече за начините, по които могат да спомогнат за опазването на  природата, да творят, да играят на воля на открито в сърцето на града ни и да се забавляват. Събитието ще се проведе на алеята на мечката.

Празничната програма на 1-ви юни ще приключи с детския фестивал „Талантино“, който ще стартира на сцената на площада точно в 16:00 часа. Много увеселения и забавления очакват най-малките посетители и родителите им на шоуто.

Инициативите се реализират с подкрепата на Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности“.

12,346 total views, no views today