Начало Пловдив днес Подписаха договора за техническия проект на Втория гребен канал

Подписаха договора за техническия проект на Втория гребен канал

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и арх. Васил Шилев – управител на „Ригел 99“ ООД, подписаха договор за изготвянето на комплексен проект за инвестиционна инициатива за дублиращ гребен канал за състезатели, северно от съществуващото олимпийско съоръжение, зеленина и обществено обслужваща дейност по плана на Спортен комплекс „Отдих и култура“. Общата стойност на договора е 156 000 лева без ДДС, а срокът за изпълнение – 77 дни.

Пловдив е град с традиции в гребането и кану-каяка и е дал на България много олимпийски, световни и европейски шампиони. За това превръщането му в международен център на гребните спортове е важен приоритет за нас. Подписването на договора е стъпка в тази посока, сподели кметът инж. Иван Тотев. Според него развитието на спортната инфраструктура има пряко отношение към икономиката на града. Събитийният туризъм ще даде добавена стойност в развитието на Пловдив, убеден е инж. Тотев. В подкрепа на думите си той даде пример със Световното първенство по гребане за мъже и жени, за юноши и девойки, което се проведе през месец август миналата година. Тогава над 1200 спортисти от 58 страни си дадоха среща в нашия древен и красив Пловдив – най-старият жив град в Европа.

От своя страна заместник-кметът по спорт Георги Титюков изрази задоволството си от развитието на уникалното съоръжение, което ще изстреля Гребния канал в Топ 5 в света. Това е придобивка за всички пловдивчани, тъй като са предвидени множество атракции за всички граждани и гости на града – риболов, плажен волейбол, зелено училище и много други, допълни той.

6,950 total views, no views today