Начало Пловдив днес Започна ремонтът на къща „Клианти“ в Стария град

Започна ремонтът на къща „Клианти“ в Стария град

Със символично връчване на ключа от къща „Клианти“ на ръководителя на фирмата-изпълнител Джовани Димитров, кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде старт на ремонтните дейности на обекта. Проектът “Ремонт на Къща Клианти” на Община Пловдив се финансира по мярка 01 “Подобряване на градската среда” на програма “Красива България”. Общият бюджет е 299 506 лв., от които съфинансирането на Община Пловдив е в размер на 199 531 лв.

Предвидени са следните дейности за ремонт, реставрация и консервация на къща „Клианти“: изработка и монтаж на вътрешно дървено стълбище по детайл; възстановяване на таваните; топлоизолиране на вътрешни стени и подове, подмяна на врати и частична подмяна на дограма; изработка, реставрация и консервация и монтиране на декоративни дървени тавани; довършване на ВиК и ел. инсталацията; монтиране на пожароизвестителна инсталация; поставяне на сигнално-охранителна инсталация; довършителни работи по стени, тавани и подове; частично благоустрояване на дворното пространство.

Щастлив съм от факта, че стартираме ремонтните дейности в сградата, защото тук не се е работило от 2007 г. Най-вероятно догодина ще продължим ремонта на къщата, отбеляза кметът на Пловдив. Той допълни, че Програма „Красива България“ се използва по максимален начин от Община Пловдив. С работата по тази програма имаме възможност да правим интервенции на обекти, които са много важни за града и дават самочувствие на пловдивчани, коментира инж. Тотев. Той изрази увереност, че след приключване на ремонта къща „Клианти“ ще се превърне една от перлите в туристическите маршрути на града.

6,792 total views, no views today