Начало Актуално Международен фестивал „Пловдивски джаз вечери“ 2013

Международен фестивал „Пловдивски джаз вечери“ 2013

             На  3, 4 и 5 октомври 2013 г. в Дома на културата „Борис Христов“ ще се състои деветото издание на Международния фестивал „Пловдивски джаз вечери“. Фестивалът се организира от Община Пловдив – отдел „Култура“. Негов художествен директор е световноизвестният български музикант Теодосий Спасов. През годините Фестивалът се утвърди като един от най-значимите джаз форуми в България и доби световна популярност. В него са участвали всички големи имена в българския джаз, а имената от чужбина са повече от знакови – Били Кобъм, Жан-Люк Понти, Аирто Морейра, Лари Кориел, Трилок Гурту, Ранди Брекър, Глен Ферис, Бил Еванс и т.н. Показателен за нивото на „Пловдивски джаз вечери“ е фактът, че през 2012 г. и трите концертни вечери бяха предавани  директно по Българското национално радио.

                 И тази година стиловия обхват е в широк диапазон от традиционен джаз, през фламенко до прогресив рок-джаз. Ще се представят формациите D-tailz /България/, Рамон Вале трио /Куба/, Opus 4, Фрий фламенко трио, включващо музиканти от Испания и Франция с участието на Теодосий Спасов и Карл Палмър Бенд /Англия/. Селекцията е подчинена на идеята за високо естетическо качество, а не на количествени измерения.

                     Всеки ден от фестивала, в 11.00 ч. в пресцентъра на хотел „Лайпциг” ще има пресконференции с участниците във вечерните концерти.

За цялата програма, кликнете тук: Jazz_2013_programma

5,743 total views, no views today