Начало Пловдив днес Модерна площадка за игра радва децата в район „Западен“

Модерна площадка за игра радва децата в район „Западен“

Новата детска площадка до кръстовището на бул. „Шести  септември” и ул. „Владивосток” е специална, тъй като родителите сами избраха съоръженията за игра на своите деца, отбеляза при откриването й кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Жители на квартала лично му поставили проблема, а инж. Тотев сам се убедил, че градинката, макар и посещавана от много деца, е неугледна и без осветление.

Фирмата, която изгражда площадките по договор с общината, донесе каталози на място и родителите посочиха какви точно пързалки, люлки и катерушки искат, а ние добавихме осветлението и пейките, облагородихме градинката, разказа кметът. Заедно с наскоро преасфалтираната ул. „Владивосток”, сега цялото пространство има по-добър вид, добави той.

Съвсем скоро ще бъде изпълнено и желанието на жителите на Прослав, които настояват за нова детска площадка в центъра на квартала. Вече се разработва идеен проект, до няколко седмици предстои първата копка, съобщи кметът на „Западен” Димитър Колев.

Междувременно тези дни се очаква одобрение на проекта за новата ЦДГ „Мир” в района, веднага след което ще бъде обявена обществената поръчка за избор на изпълнител. Детската градина ще е с 8 групи, ще има басейн и се окачва да е сред най-модерните в Пловдив.

7,124 total views, no views today