Начало Пловдив днес След нощния снеговалеж Пловдив е проходим

След нощния снеговалеж Пловдив е проходим

Ситуацията в Пловдив е нормална при зимни условия още от ранната сутрин, заяви директорът на Общинско предприятие „Чистота” и председател на оперативния щаб за зимно поддържане на града Иван Стоянов.

Около 60 автомобила, сред които 28 снегорина и 7-те мултифункционални машини, обработваха уличната мрежа от всички категории,  както и тротоарите и пешеходните зони.

Поради минусовите температури, които в ранните часове на деня не надвишиха минус 5 градуса, беше особено важно да направим подложка от сол. Пътищата са почистени до асфалт, но са мокри и шофьорите трябва да бъдат внимателни, подчерта директорът.

От 6:00 ч. в зимното почистване на автобусните спирки, тротоарите и пешеходните зони и шахтите се включиха 464 служителки ръчен труд. Дежурните екипи са в готовност да реагират на всяка нова ситуация, обясни Иван Стоянов.

Очаква се температурите да стигнат до минус 8 градуса, но метереологичната прогноза е доста динамична . Според прогнозите нов снеговалеж се очаква да започне утре към 23 ч. и  ще продължи в сряда. Почакване на температурите се очаква в четвъртък.

7,397 total views, no views today