Начало Пловдив днес Община Пловдив изгражда спортни и детски площадки за 700 хиляди лева

Община Пловдив изгражда спортни и детски площадки за 700 хиляди лева

Със спортни демонстрации в присъствието на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев и кмета на „Тракия” Костадин Димитров младежи от района откриха най-новата спортна площадка в града, изградена на бул. „Освобождение”.

Около 20 спортни площадки – по няколко във всеки район, ще бъдат открити през 2014 г., в която Пловдив е обявен за Европейски град на спорта, съобщи инж. Тотев. Два по-големи спортни комплекса се предвиждат за зоните около Гребната база и Младежкия хълм.

Много важно е, когато говорим за спортни площадки, те да бъдат приети първо от тези , които ще ги ползват, да са разположени на достъпни за много хора места и изпълнени с качествени материали. От голямо значение за нас е високата оценка от спортуващите вече на най-новата площадка младежи, които одобряват и функционалността на отделните уреди, и качеството на изпълнение, подчерта кметът. Той допълни, че в момента тече проучване сред пловдивчани за местата, на които да бъдат изградени подобни площадки.

Рекордните 700 хил. лв. от тазгодишния общински бюджет са предвидени за изграждането на нови детски и спортни площадки в града извън планираните от районните администрации, отбеляза инж. Тотев.

Новото съоръжение е изградено от администрацията на „Тракия” с 8000 лв. от дарение и е 13-ата поредна площадка в района, така че почти в целия квартал вече има къде да се спортува, каза кметът на „Тракия” Костадин Димитров. Радва ни, че създаваме условия все повече младежи пълноценно да оползотворяват свободното си време, сподели той.

6,772 total views, no views today