Начало Пловдив днес Евродепутатът Александър Граф Ламбсдорф и делегация от Германия посетиха Пловдив

Евродепутатът Александър Граф Ламбсдорф и делегация от Германия посетиха Пловдив

Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков посрещна в Община Пловдив евродепутатът Александър Граф Ламбсдорф и водената от него делегация. Домакинът посрещна гостите с думите: „Щастлив съм да ви приветствам с добре дошли в най-стария жив град в Европа, където вече 8000 години животът не е прекъсвал“.

Александър Граф Ламбсдорф е член на Европейския парламент и заместник-председател на групата на Алианса на либералните демократи за Европа. В състава на делегацията бе и  д-р Йоахим Щамп, заместник- председател на групата на СДП във федералния парламент на провинция Северен Рейн-Вестфалия и говорител по интеграционната политика на групата. Преди срещата в общината гостите посетиха квартал Столипиново и разговаряха с представители на фондация „Рома“.

Радвам се, че съм сред вас и че ще можем да обсъдим предизвикателствата по отношение на миграцията. В момента в Германия се говори много за България, а ние искаме да говорим с България и да разработваме съвместни проекти. Убеден съм, че именно диалогът помежду ни е начинът за решаване на проблемите, заяви Александър Граф Ламбсдорф.

Той подчерта, че над 90 процента от българите в Германия работят и си плащат осигуровките. Има няколко проблема, които на общия фон са дребни, но в политическата дискусия се представят като големи. Аз съм член на Европейския парламент и за това дойдох на място, каза още Граф Ламбсдорф. Той допълни, че в няколко града в Германия има концентрирана миграция на много хора, като почти всички от тях са роми и е важно да им се помогне да се интегрират.

С присъстващите на срещата експерти от Община Пловдив, Областна администрация и неправителствени организации бяха обсъдени възможностите за съвместни проекти. Участниците в разговора изразиха надежда, че това е първата дискусия от едно дългосрочно и успешно сътрудничество.

5,376 total views, no views today