Начало Пловдив днес Започна реконструкцията на северното платно на бул. „Никола Вапцаров“

Започна реконструкцията на северното платно на бул. „Никола Вапцаров“

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, управителят на „ВиК” ЕООД Манол Генов и кметът на район „Южен” Валентин Василев дадоха старт на поредния етап от реконструкцията на бул. „Никола Вапцаров”.

Участъкът е дълъг 730 м и обхващаш северното платно на булеварда в участъка от кръстовището с ул. „Стефан Стамболов” до ул. „Константин Геров”.

Тъй като дейностите са скъпи, без съвместните усилия на Община Пловдив и „В и К” проектът за „Никола Вапцаров” много трудно щеше да се случи, отбеляза инж. Тотев.

Около 525 хил. лв. ще струва на „В и К” подмяната на водопроводната мрежа в отсечката, като етернитът ще бъде подменен с полиетилен високо налягане 500 мм, съобщи Манол  Генов. 250 хил. лв. са заделените от Община Пловдив средства за новата асфалтова настилка. До момента са реконструирани 1700 м от булеварда.

Тази година ще се опитаме да направим първата връзка между „Никола Вапцаров” и Сточна гара по нов асфалт, като реконструираме южното платно на бул „Христо Ботев” от кръстовището с „Вапцаров” до Бетонния мост, каза инж. Иван Тотев.

Той подчерта, че през последните две години, наред с централните булеварди, особено внимание е насочено към район „Южен”, който, според него, години наред е бил пренебрегван от общинската администрация. Предстои финализиране на реконструкцията на ул. „Димитър Талев”, първият етап от ремонта на дългата около 3 км ул. „Братя Бъкстон”, а през лятото се очаква да започне модернизирането на бул. „Македония”, където се предвижда замяна на паважа с асфалт и обновяване на тротоарите и осветлението.

5,827 total views, no views today