Начало Пловдив днес Спечелихме домакинството и на Световното по кану-каяк през 2018 година

Спечелихме домакинството и на Световното по кану-каяк през 2018 година

Пловдив беше предпочетен пред полския град Познан за домакин на Световното първенство по кану-каяк през 2018 г. за юноши и девойки и младежи до 23 години.

Новината донесе заместник-кметът на Пловдив Георги Титюков от Лозана, Швейцария, където през уикенда след последните презентации на двата града-кандидати, достигнали до финалната права, мнозинството от Международната федерация гласува за Пловдив.

Това е поредното първенство на високо ниво, за чието домакинство Пловдив се пребори успешно: 2015 г. – Световно първенство по гребане за юноши и девойки и младежи до 23 г.; 2016 г. – Европейско първенство по кану-каяк за юноши и девойки и младежи до 23 години, като сме кандидати и за кръг от Световната купа по гребане през 2016 г.; 2017 г. – Европейско първенство по кану-каяк за мъже и жени, което се излъчва директно по Евроспорт; 2017 г. –Световната купа по академично гребане; 2018 г. – Световно първенство по академично гребане за мъже и жени, както и Световно първенство по кану-каяк за юноши и девойки и младежи до 23-годишна възраст, изброи Титюков.

Гребният канал е един от двигателите за икономическия растеж на Пловдив, тъй като за първенствата пристигат много спортисти заедно с екипите си и зрители, което повишава добавената стойност в града, коментира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. От своя страна заместник-кметът Георги Тютюков заяви, че дублиращият Гребен канал ще постави пловдивската база сред Топ-3 в света.

Междувременно стана ясно, че в общината е постъпило инвестиционно намерение за изграждане на Национален център за плажен волейбол с 2 покрити и 4 открити корта върху 3-4 декара на мястото на един от първите градски плажове в района на Гребната база.

10,742 total views, no views today