Начало Младежки дейности Петото издание на фестивала “Здравей, Здраве!” стартира в Пловдив

Петото издание на фестивала “Здравей, Здраве!” стартира в Пловдив

На 1-ви и 2-ри май 2014 год. /петък и събота/ за пета поредна година Пловдив ще бъде домакин на Фестивала на здравословния живот “Здравей, Здраве!“. Събитието, което ще се проведе в сградата на Общински съвет Пловдив,  се организира със съдействието на Община Пловдив и подкрепя кандидатурата на града ни за Европейска столица на културата 2019 г. Мото на тазгодишната инициатива е „Духовно здраве, творчество и лична сила“.

Програмата на „Здравей, Здраве!“ включва разнообразни и интересни мероприятия, сред които лекции, дискусии, практични занимания и демонстрации на методи за постигане на здраве. Събитието ще даде възможност на гостите да участват в различни занимания, творчески работилници, игротеки за децата, кино-прожекции на филми с здравна и еко тематика, както и томболи с разнообразни награди.

По време на “Изложение на здравето” ще бъдат демонстрирани предмети и услуги, свързани и пряко подпомагащи превенцията и поддържането на нашето физическо и психическо здраве. Естествена част от фестивала ще бъдат и изложбите на непрофесионални творци в областта на изобразителното изкуство, изпълненията на музиканти и детски състави.

Община Пловдив и Фондация „Пловдив 2019“ участват активно с организационна подкрепа, защото здравето и здравната култура са важни теми от живота на нашия град. Темата за здравето, движението и здравословния начин на живот е включена и в артистичната програма на кандидатурата на Пловдив за Европейска столица на културата 2019 год. в проектния клъстър „Раздвижи града“.

Фестивалът е със свободен достъп, за да бъде максимално достъпен и  отворен за всеки, който иска да повиши своята здравна култура.

Повече информация за програмата и лекторите може да бъде открита на сайта на Фестивала: http://zdraveizdrave.org/wp/ .

 

Тел. за контакти:

Живко Стоилов

тел. : 0877 629 115

 

Фондация „Пловдив 2019“

Людмила Чулкова, експерт „Връзки с обществеността“

тел.: 087 7842435

е-майл: [email protected]

  

7,285 total views, no views today