Начало Спорт 30 пловдивски детски градини отбелязват заедно 1 юни със спортен празник „Малки олимпийци”

30 пловдивски детски градини отбелязват заедно 1 юни със спортен празник „Малки олимпийци”

Сдружение „Детски спорт” и ЦДГ „Мирослава”, с финансовата подкрепа и съдействие на Община Пловдив, организират спортен празник за децата по случай 1-ви юни. За първи път 30 детски градини ще вземат дейно участие в иновативния спортен проект „Малки олимпийци”.

Регламентът на проявата предвижда децата да преминат на ротационен принцип през 5 основни станции, всяка с по 6 еднотипни коридора, в които участниците ще демонстрират своята физическа дееспособност. Това ще стане чрез спортни игри със състезателни елементи, но без състезателен характер, защото идеята се подчинява на олимпийският принцип за участието. За всички отбори от детските градини са предвидени купи, грамоти и награди.

Спортният празник на пловдивските детски градини ще се проведе на 1 юни от 10:00 до 12:00 часа на стадион „Пловдив”. Официални гости на събитието ще бъдат г-н Георги Титюков – заместник кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика”, г-н Петър Зехтински – директор на дирекция „Спорт и младежки дейности” и много други спортни деятели.

9,575 total views, no views today