Начало Актуално Свободни места в детските градини и подготвителните групи в училищата

Свободни места в детските градини и подготвителните групи в училищата

На второто класиране за първа възрастова група за следващата учебна година в детските градини в Пловдив (класирането на 18 юни) участваха 903 деца, родени 2011 година. От тях 714 са класирани, а 189 не попаднаха в списъците на нито едно детско заведение. За тях към момента остават свободни 219 места на територията на града.

Като се има предвид, че след първото класиране (на 29 май2014 г.) от класираните 1802 деца се записаха 1567, то може да се подчертае, че към момента 2281 от 3-годишните деца вече са обхванати в детските заведения на град Пловдив.

Информираме родителите на децата, които все още не са класирани, че по-голям брой незаети места има в ЦДГ „Елица“ и ЦДГ „Звезда“ в район „Западен“, филиала на ЦДГ „Биляна“ в „Източен“, ЦДГ „Белослава“ и филиала на ЦДГ „Червената шапчица“ в район „Тракия“, ЦДГ „Надежда“ в „Южен“, ОДЗ „Зора“ в район „Централен“ и др. По-подробна информация за свободните места за следващото класиране, което е на 8 юли, заинтересованите ще намерят след 27 юни на интернет адреса на Системата за прием http://dz-priem.plovdiv.bg/.

За 5- и 6- годишните деца, които подлежат на задължителна предучилищна подготовка през 2014/2015 учебна година, със съдействието на Община Пловдив, ще бъдат разкрити целодневни групи в четири училища. Реализирането на този проект е в резултат на дългосрочната политика в образованието, съобразена с европейските директиви във връзка с по-лесното интегриране на децата към образователния процес. В тези целодневни групи след основен ремонт на предвидените помещения ще бъде осигурена леглова база за следобеден сън и храна за децата. Важно за родителите е да се подчертае, че за посещението в групите в училищата не се заплаща такса. Приемът в тези подготвителни групи не е обвързан със Системата за електронно класиране, която е само за детските заведения, а е на място в самите училища. Все още има свободни места за целодневните групи в:

- СОУ „Хр. Г. Данов“ – район „Северен“;

- СОУ „К. Величков“ – район „Южен“;

- ОУ „К. Честеменски“ – район „Централен“;

- ОУ „В. Левски“ – район „Източен“.

Повече информация за подготвителните групи в училищата родителите могат да намерят на сайта на община Пловдив в актуалната информация на раздел „Образование“ http://www.plovdiv.bg/item/education/.

8,397 total views, no views today