Начало Пловдив днес Монтират камери за видеонаблюдение по Малката главна

Монтират камери за видеонаблюдение по Малката главна

totev_stoyanov_kaftanski

Започва монтирането на нови 17 камери  по улица „Райко Даскалов“ от площад „Римски стадион“ до бул.“ Шести септември“, обяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Устройствата ще бъдат свързани с Центъра за видеонаблюдение, за модернизирането на който през тази година са отделени 50 000 лева в общинския бюджет. До момента камерите по пешеходната зона на града от площад „Централен“ 1 са около 50. В началото на тази години нови устройства бяха монтирани и на стълбите „Каменица“, които в момента се обновяват и благоустрояват.

Квартал „Капана“ е следващата зона в Пловдив, която ще бъде поставена под видеоконтрол. В момента там се подменя 50-метрова канализация по ул. „Загреб“, след което ще бъдат реновирани тротоарите и настилката. По настояване на жителите на квартал „Капана“ на следващата общинска сесия ще бъде разгледана промяна в Наредбата за пропуските в Зелената зона.  Тя предвижда преустановяване на издаването на пропуски на наемателите, като старите ще важат до изтичането на срока им.

Междувременно стана ясно, че в Общинския съвет е внесено предложение щатът на ОП „Общинска охрана“ да бъде завишен с 12 бройки  -за  Цар Симеоновата градина и  новата Спортна зала.

7,634 total views, no views today