Начало Младежки дейности VI Фестивал на здравословния живот „Здравей, Здраве” ще се състои в Пловдив

VI Фестивал на здравословния живот „Здравей, Здраве” ще се състои в Пловдив

Flyer ZZ-2015VI Фестивал на здравословния живот „Здравей, Здраве” ще се проведе на 25.04.2015 г. и 26.04.2015 г. /събота и неделя/ в Дом на науката и техниката в Пловдив. И в двата дни от 10:00 до 18:00 часа всички пловдивчани и гости на града ще имат възможност да посетят повече от 100 прояви, сред които лекции, работилници, практикуми, спортни събития, йога практики, изложение-базар на здравословни продукти, детски кът за деца и други. Посетителите могат да участват също в практикуми за творчество и кулинарни умения- изработване на оригами, цветя, бонбони и други кулинарни лакомства за деца и възрастни.

Над 85 лектора и презентатора от България и чужбина ще изнесат лекции по време на фестивала, който ще се разгръща едновременно в 7 зали, 2 фоайета, тераса и алеите на Цар-Симеоновата градина.

В тазгодишното издание на фестивала, ще участват модератори на зали и 27 доброволци от Национален алианс за работа с доброволци /НАРД/, които на смени ще посрещат и упътват гостите, ще отговорят за реда в залите, фото и видео заснемането, успешното протичане на дейностите „на открито“, както и за грижата за най-малките поситители в детския кът. Много игри и забавления са подготвили организаторите за малчуганите докато родителите им участват в лекциите и практикумите.

За първи път у нас ще се проведе кръгла маса- дискусия в търсене на пресечените точки между традицонната и нетрадиционна медицина. Ще участват лекари и холистици и ще се работи творчески върху визията за взаимодействие между всички налични форми на лечение и профилактика за постигане на здраве, здравна култура и етика на лечебния процес.

Мото на тазгодишния фестивал е „Щастливи, осъзнати и единни като капки жива вода”. Фестивалът „Здравей, здраве“ популяризира здравословния начин на живот в неговите аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно здраве. Основна цел на организаторите е да провокира интереса на хората към здравословния начин на живот, да представи широка гама от естествени начини за възстановяване на здравето и предотвратяване на заболявания, да стимулира използването на здравословни стоки и услуги, както и да насърчи специалисти и експерти да представят методи с доказана ефективност, безопасност и простота на приложение. Фестивалът ще бъде трибуна на холистични лекари, консултанти, лектори, терапевти,хора, занимаващи се с психологична помощ, треньори на лечебни двигателни техники, които представят един впечатляващ и завладяващ свят в полза на здравето.

„Здравей, здраве“ е начинание, което се реализира чрез доброволния труд на десетки физически и юридически лица от град Пловдив. Основната цел на организаторите е споделяне на знания и умения в полза на обществото.

Изложителите на фестивала са предвидили награди, които ще бъдат изтеглени в неделния ден преди официалното закриване. По традиция „Здравей, здраве“ ще бъде закрит от общо хоро.

Фестивалът се реализира с подкрепата на Община Пловдив, дирекция „Спорт и младежки дейности” и Общинска фондация „Пловдив 2019”.

Повече информация за VI Фестивал на здравословния живот „Здравей, Здраве” може да бъде намерена на www.zdraveizdrave.org.

8,646 total views, no views today