Начало Пловдив днес Започна изграждането на нов хипермаркет на Кукленско шосе

Започна изграждането на нов хипермаркет на Кукленско шосе

kopka_praktiker

В Пловдив започна изграждането на нов хипермаркет за дома и градината „Практикер“. Той ще намира на. Кукленско шосе № 13 и ще замени съществуващия магазин, като предложи на жителите на града по-удобна локация, нова по-просторна и приветлива сграда с модерна концепция за подредба на продуктите и подобрено обслужване. Символичната първа копка направиха кметът на общината Иван Тотев и председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев, след като бе отслужен тържествен водосвет.

„Всеки ден, в който полагаме началото на нещо ново, е прекрасен ден за Пловдив, още повече че изграждането на хипермаркет не става просто така. За да реши г-н Белчев да инвестира в тази градска зона, означава че той е направил своя анализ, че градът ни има нужда от обекта, че Пловдив се развива и ситуирането на още един магазин в тази среда е добро бизнес  решение. Това е следствие на развитието на Пловдив през последните години и нарастване на покупателната способност, на нарастване на инвестициите и на жилищата“, заяви кметът инж. Иван Тотев. Той допълни, че мястото е избрано добре – това е една от централните артерии, а южната индустриална зона предстои да се развива. Община Пловдив подкрепя подобни инвестиции, които увеличат и броя на работните места.

Проектът за обновяване на „Практикер“ – Пловдив е част от дългосрочна стратегия за развитие и модернизиране на всички хипермаркети от веригата. Всички обекти на веригата предстои да бъдат обновени, в съответствие с модерната визия на компанията и съвременните тенденции на пазара. Новата концепция включва нов облик и подредба на хипермаркетите, така че потребителите лесно да открият и изберат това, което им е необходимо, за да създадат и обновяват своите мечтани дом и градина. Стремежът на компанията е те да пазаруват в приятна и уютна обстановка и да получат внимателна и професионална консултация.

Новата сграда в Пловдив ще бъде по-голяма от настоящата и ще заема площ от близо 9000 кв. м. Търговската зала ще се простира на повече от 6 000 кв. м., а за улеснение на посетителите ще бъде изграден безплатен паркинг с 213 паркоместа. Главен изпълнител на проекта е фирма Микс – Констръкшън ООД. Очаква се новият хипермаркет да посрещне първите си клиенти през септември за празника на града.

На церемонията по първата копка присъстваха народните представители Атанас Ташков и Стефан Дедев, районните кметове и други гости.

6,140 total views, no views today