Начало Пловдив днес В центъра на Пловдив въвеждат автомати за таксуване в „Синя зона“

В центъра на Пловдив въвеждат автомати за таксуване в „Синя зона“

parking2

Община Пловдив подготвя нормативни промени, които да позволят промяната в цената за паркиране в „Синя зона“ на 1.50 лева с ДДС от 1-ви май 2016 г. От тази дата „Синя зона“ ще започне да работи и в събота, най-вероятно в  часовете от 10 до 18.30. По-късният старт на работа през почивния ден е, за да се избегнат конфликтни ситуации с водачите на МПС, които в петък вечер са оставили автомобилите си заради посещение в заведения.

Община Пловдив ще закупи три апарата за продажба на талони в „Синя зона“, които ще бъдат разположени в централната градска част.  Новината съобщи кметът инж. Иван Тотев, който обясни, че по този начин гражданите ще могат да закупуват билети за паркиране в рамките на по-малко от един час. Той припомни, че и в момента първите десет минути престой в „Синя зона“ са безплатни.

Въвеждането на апаратите за таксуване ще позволи и реорганизация в работното време на служителите на общинското предприятие, които вече ще работят и в събота.

Междувременно стана ясно, че със заповед на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев от следващата седмица ще бъде забранено паркирането на служебни автомобили до сградата на общината. Там ще бъдат изградени стоянки за автомобили и мотоциклети. Служебните общински коли ще спират в района на Радио-телевизионния център, където до края на седмицата ще бъдат монтирани необходимите знаци.

6,494 total views, no views today