Начало Актуално Срокът за таксата за притежаване на куче изтича на 31-ви март

Срокът за таксата за притежаване на куче изтича на 31-ви март

Броени дни остават до 31-ви март, когато изтича крайният срок за заплащане на годишната такса за притежаване на куче.

kuche1

По справка от Електронния регистър на домашните кучета в Пловдив, над 1800 собственици на кучета трябва да заплатят по 30.00 лв., колкото е размера на таксата, определен от Общински съвет – Пловдив. Съществуват няколко законоустановени  условия, които биха Ви освободили от заплащането на тази такса.

В случай, че Вашият домашен любимец все още не е чипиран/идентифициран/ и/или не е кастриран, обърнете се към ветеринарен специалист за тези манипулации. Това ще Ви спести бъдещи разходи (за кастрираните кучета не се заплаща такса „куче“),  санкции (идентификацията с микрочип е задължителна по закон), а в същото време Вие ще станете участник в процеса по овладяване популацията на безстопанствените животни, препоръчват експертите от общинската дирекция „Екология и управление на отпадъците“.

Припомняме на собствениците на домашни кучета, че съгласно националното законодателство и местните разпоредби, декларирането/регистрирането в общината на всяко домашно куче е задължително, независимо дали за животното следва да се заплаща такса или е от категориите освободени от заплащането й.  За нарушение на тази разпоредба, санкцията е до 50 лв.

Вместо да сте в нарушение, декларирайте домашното си куче в районната администрация по местоживеене, като така ще бъдете участници и в кампанията на Община Пловдив „Регистрирай куче и спечели награда – 2016 г.“, която ще се проведе  през 2016 г.

10 добросъвестни пловдивски стопани на домашни кучета получиха награди в провелата се и през 2015 г. кампания.

8,308 total views, no views today