Начало Пловдив днес Кметът Иван Тотев се срещна с омбудсмана Мая Манолова

Кметът Иван Тотев се срещна с омбудсмана Мая Манолова

sresta_kmet_ombudsman_15032016

Изграждането на жп подлез в квартал „Прослав“ и подкрепа за инициативата „Великден за всеки“ бяха сред основните теми, които обсъдиха на среща в общината кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и омбудсманът на Република България Мая Манолова.

„Кметът на Пловдив Иван Тотев пое ангажимент 50-те хиляди лева, които бяха гласувани от Общинския съвет,  да бъдат използвани в кратки срокове по предназначение за изготвяне на проект за подлез, след което да се мине съгласувателната процедура през НКЖИ и цялото действие по изграждане на съоръжение, което хората от квартала искат. Освен това кметът има много добри идеи за „Прослав“, който се превръща в приоритетен за неговата работа“, заяви след разговорите омбудсманът Мая Манолова.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев  подчерта, че с гласуването на сумата от 50 хиляди лева за проект към бюджета на район „Западен“ Общинският съвет е показал воля да отговори на очакванията на гражданите. „Процедурата ще стартира в рамките на тази бюджетна година, за да създадем необходимата документация и проект, който да бъде съгласуван от НКЖИ, за да се премине към неговото изпълнение“, каза още кметът Иван Тотев и допълни: „В хода на този процес няма да стоим със скръстени ръце. Знаете, че постоянно полагаме усилия за подобряване инфраструктурата в „Прослав“. През миналата година започнахме асфалтирането на улица „Просвета“, а тази година ще я продължим. Ангажиментите, които имаме са широкообхватни и включват подобрение на средата, благоустрояване на квартала, свързването му чрез велоалея с Гребния канал. Не забравяйте, че Община Пловдив стартира и изграждането на път, който да свърже квартал „Прослав“ в южна посока с „Коматево“ вследствие на усилията ни за обособяване на по-широк ринг“.

По време на срещата омбудсманът на Република България Мая Манолова получи подкрепата на Община Пловдив за  подетата от нея инициатива „Великден за всеки“. „Преди месец обявих апел към гражданите на България, бизнесът и всички, които имат по-високи доходи , да отделят част от средствата си да зарадват хора в нужда за нормално и радостно посрещане на празника“, заяви г-жа Манолова. Тя изрази надежда, че  скоро ще приключи процедурата за избор на местен омбудсман  в Пловдив.

5,754 total views, no views today