Начало Пловдив днес Засадиха нови дръвчета около „Колодрума“, зоната около залата се предвижда за спорт

Засадиха нови дръвчета около „Колодрума“, зоната около залата се предвижда за спорт

zalesqvane_kolodruma_1Пред спортна зала „Колодрума“ кметът на Пловдив инж. Иван Тотев лично засади първото от общо 40-те дръвчета  при официалния старт на пролетната залесителна кампания в града.

„Като част от общата ни концепция за зоната около залата, подбрахме ниски, но красиви цъфтящи видове, на чийто фон да изпъква силуетът на залата“, коментира инж. Тотев.

Експертите от ОП „Градини и паркове“ заложиха на дървовидна и храстовидна лагерстремия, популярна като индийски люляк, и на декоративната червена слива.

„Целта е да се получи етажност и целогодишен ефект с красиво аранжираните ниски цъфтящи храсти спирея, ароматния розмарин и подбрани подходящи цветя. Направихме сондаж, предстои изграждането на поливна система“, обясни директорът на „Градини и паркове“ Стоян Алексиев.

„Озеленяването около „Колодрума“ е важно, тъй като предстои да преобразим цялото пространство в любимо място за спортуване“, отбеляза инж. Иван Тотев.

В южна посока се предвижда до две години да има спортни и фитнес площадки, реализирани по модела на спортния комплекс към Младежкия център в парк „Отдих и култура“, а на север – нова зала за волейбол и баскетбол с около 1000 зрителски места.

В залесителната акция пред „Колодрума“ се включиха и районните кметове Георги Стаменов, Николай Чунчуков, Костадин Димитров, инж. Ральо Ралев, Димитър Колев, директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

13,402 total views, no views today