Начало Актуално Местната комисия за борба с трафик на хора открива изложба „Изкуството срещу експлоатацията на детския труд“

Местната комисия за борба с трафик на хора открива изложба „Изкуството срещу експлоатацията на детския труд“

zasedanie_komisia_trafik_hora

През 2002 г. Международната организация по труда (МОТ) определи 12 юни за Международен ден за борба с експлоатацията на детски труд. Целта е да се подчертае значимостта на световния проблем свързан с детския труд, като се съсредоточи вниманието към глобални действия за неговото премахване.

По този случай на 01.06.2016 г. от 14:00 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ – Пловдив, Местната комисия за борба с трафика на хора ще открие изложба на тема: „Изкуството срещу експлоатацията на детски труд“. Инициативата се провежда със съдействието  на Националната комисия за борба с трафика на хора, Български Червен кръст – Пловдив, както и с подкрепата на Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в гр. Пловдив. На събитието ще присъстват Председателят на Местната комисия за борба с трафика на хора – заместник кметът на Oбщина Пловдив Георги Маринов, членовете на Местната комисия, както и други представители от Община Пловдив.

В периода 01.06 – 08.06.2016 г. ще бъдат представени творбите на около 30 деца. Всеки един от младите художници ще получи грамота за участие, като за първите трима отличили се са предвидени и предметни награди.

Снимка: Архив

 

10,487 total views, no views today